15 yaşındaki kız töre kurbanı

Güncelleme Tarihi:

15 yaşındaki kız töre kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2006 15:47

Van'ın Başkale İlçesi'nde uğradığı tecavüz sonra hamile kalan ve bu durumu ailesinden gizleyen 15 yaşındaki Naile E.'nin sırrı, doğum yaptıktan sonra ortaya çıktı. Ağabeyi Bahri E. ile önceki akşam gezmeye çıkan Naile E.'nin bir süre sonra tabancayla vurlarak öldürülmüş cesedi bulundu. Cinayetin aile meclisi karayla alındığı ihtimali üzerinde duran Cumhuriyet Savcılığı, anne, baba, amca ve dayısını gözaltına alırken, cinayeti işlediği iddia edilen ağabey Bahri E. ortadan kayboldu.

Haberin Devamı

Başkale'de, Naile E.'nin öldürülmesine kadar varan tecavüz olayı, yaklaşık 10 gün önce genç kızın doktora götürülmesiyle başladı. Naile E. başındaki şiddetli ağrı üzerine ağabeyi Bahri E. ve yengesi tarafından Başkale Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

15 yaşındaki kız töre kurbanı

Doktor, muayene ettiği Naile E.'nin hamile olduğunu belirleyince kızın evli olmadığını ve ailesinin de durumu bilmediğini anlayıp, aileyi bilgendirmedi. Doktorlar, ailesine Naile E.'nin bir süre hastane kalması gerektiğini söyleyerek ağabeyi Bahri E.'yi ve yengesini evine gönderdi. Bir hafta boyunca hastanede tutulan Naile E., hastanede bir erkek çocuk dünyaya getirdikten sonra doktorlar tarafından dün sabah taburcu edilerek çocuğuyla evine gönderildi.

Haberin Devamı

Eve gelen Naile E., annesi durumu Siti E.'ye 9 ay önce tecavüze uğradığını ve hamile kaldığını anlatarak, “Korktuğum için size durumu anlatamadım. Son aylarda karnım büyüyünce de bol elbiseler giyerek hamileliğimi sakladım” dedi.

Anne Siti E., kızının söylediklerini diğer aile fertlerine anlattıktan sonra ağabey Bahri E., dün akşam saatlerinde kardeşi Naile E.'yi gezdirmek bahanesiyle alıp dışarıya çıkardı. Bir süre sonra silah seslerinin gelmesi üzerine dışarıya çıkan anne Siti E., kızının kanlar içindeki cesediyle karşılaştı.

Başkale Emniyet Müdürlüğü, cinayetle ilgili geniş çaplı bir araştırma başlatırken, ortadan kaybolan ağabey Bahri E.'yi yakalamaya çalışıyor. Cumhuriyet Savcılığı'nın el koyduğu olayla ilgili olarak öldürülen Naile E.'yi annesi Siti, babası Mehmet, amcası Kerim ve dayısı Sabri E.'yi gözaltına alınması talimatını verdi. Gözaltına alınan 4 kişinin sorgusu sürerken, Naile E.'nin, aile meclisi kararıyla öldürüldüğü olasılığını göz önüne alan savcılık, başlattığı geniş çaplı soruşturmayı sürdürüyor.

Naile E.'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, öksüz kalan bebeği yakınlarına teslim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!