Zırhlı otomobile ateş edeceklerdi

Güncelleme Tarihi:

Zırhlı otomobile ateş edeceklerdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2006 11:30

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın hastaneye getirildiği sırada makam aracında kilitli kalması üzerine paniğe kapılan korumaların bir ara ellerindeki ağır silahları kullanmayı düşündüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan'n Güven Hastanesi'ne getirildiği sırada olay yerinde olan AKP Ankara Milletvekili Faruk Koca, olay anını anlattı: "Öldü diye düşündük, çok kötü dakikalardı. Korumalar kapıyı açabilmek için arabaya ateş etmeyi düşündü" diye konuştu. Kapıya ateş etmeyi düşünen korumalar son anda engellenerek seken kurşunların çevredekilere zarar vermesinin önüne geçildi.

Koca, hastaneye ulaştıklarında Ömer Çelik, koruma ve şoförün arabadan inerek doktor aramaya başladığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ağır silahlar vardı. Korumalar kapıyı açmak için arabaya ateş etmeyi düşündüler. Ama zırhlı araca ateş etmek kötü sonuçlar doğurabilirdi. Camı kırmak için tuğlayla da vurdular. O anda yandaki inşaatı gördüm. Bir inşaatçı olarak hemen oradan balyoz getirmelerini istedim. Korumalar koştu getirdi, cama vurdular. Hastanenin yanında inşaat olmasaydı işimiz zordu. Neyse ki balyoz bulundu. Öldü diye düşündük.Kapı açılınca Başbakan'a seslendim. 'İyi misiniz?' dedim. Bir şey demedi. Nefes alıp almadığına baktım. Aldığını görünce rahatladım. Baygındı. Üstüne başına baktım. Ceketi yırtık değildi. Arabadan alarak hemen içeri götürdük. Yarım saat sonra kendine geldi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!