Şemsi Denizer'in kardeşi: Cezaevindeki katile sendikadan para gönderilmiş

Güncelleme Tarihi:

Şemsi Denizerin kardeşi: Cezaevindeki katile sendikadan para gönderilmiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2006 14:25

Zonguldak’ta 6 Ağustos 1999'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Şemsi Denizer’in kardeşi Ramazan Denizer, aynı zamanda halasının oğlu olan GMİS Genel Başkanı ve Türk-İş Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun hakkında şok iddialarda bulundu.


1999'da öldürülen GMİS Başkanı Şemsi Denizer'in kardeşinden şok iddia:

‘Ağabeyimin cezaevindeki katiline sendikadan para gönderilmiş’

Aydın ARSLANYILMAZ/ZONGULDAK, (DHA)

ZONGULDAK’ta 6 Ağustos 1999'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Şemsi Denizer’in kardeşi Ramazan Denizer, aynı zamanda halasının oğlu olan GMİS Genel Başkanı ve Türk-İş Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun hakkında şok iddialarda bulundu. GMİS Eğitim Sekterliği görevini yürüten Denizer, ağabeyinin katiline sendikadan para gönderildiğini iddia ederek, “Katiline para göndererek, ağabeyimin ölüsünü satanlarla sendika seçimine girmeyeceğim” dedi.
GMİS Eğitim Sekreteri Ramazan Denizer, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan sendika delegelerine, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Lokali’nde iftar verdi. Denizer, gelecek yıl Mart ayında delege seçimlerinin, Ağustos ayında da yönetim seçimlerinin yapılacağını belirterek, seçimlerde mevcut Genel Başkan Çetin Altun ile birlikte hareket etmeyeceğini söyledi.
Denizer, Türk-İş Genel Sekreterliği ve GMİS Genel Başkanlığı görevini sürdürdüğü sırada 6 Ağustos 1999’da evinin önünde eski koruması Cengiz Balık’ın silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren ağabeyi Şemsi Denizer’in öldürülmesinin ardından, sendikadan cezaevindeki katine para gönderildiğini iddia etti. Çetin Altun’un yakın dostlarından, ağabeyinin katiline sendikadan para gönderildiğini öğrendiğini iddia eden Denizer, “Son 6 aydır bu durumdan haberim oldu. Çetin Altun’un yakın dostlarından duydum. Katiline ağabeyimin vurulduğu aydan itibaren her ay para gönderilmiş. Elimde belge yok, ancak güvenilir insanlardan bunu öğrendim” diye konuştu.
‘YENİ OLUŞUM İÇİNDEYİM’
Çetin Altun’un aynı zamanda halasının oğlu olduğunu belirten Denizer şunları söyledi:
“Yeni bir oluşum içindeyim. İleriki günlerde bunlar daha da netleşecek. Sendikayı, bulunduğu kötü durumdan kurtarma amacındayım. Çetin Altun, akrabam olduğu için daha sonra birleşeceğim yönündeki dedikodulara kimse inanmasın. Katiline para göndererek, ağabeyimin ölüsünü satanlarla sendika seçimine girmeyeceğim. Bu kişilerle birlikte hareket etmem mümkün değil. GMİS’i, ağabeyim Denizer’in dönemindeki güzel günlere getireceğimize inanıyorum. Benim problemim sendikayla değil, Çetin Altun’la. Bunlardan sendikayı temizlemek için yola çıktım” dedi.
ALTUN: MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ
Suçlanan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun, GMİS Eğitim Sekreteri Ramazan Denizer ile mahkemede hesaplaşacağını söyledi. Ramazan Denizer’in iddialarını ispatlamasını isteyeceğini belirten Çetin Altun şunları söyledi:
“Rahmetli Genel Başkanımız Şemsi Denizer’in ölümünün ardından 1999 yılında bu göreve geldim. Kader bu görevle beni karşı karşıya getirdi. Tüm yönetim kurulu ve şube yöneticilerimizle görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Rahmetli Genel Başkanımız Şemsi Denizer benim dayımın oğlu, en yakın akrabam. Benim canım, parçam, sevdiğim saydığım ağabeyimdi. İtham edilenler beni üzmüştür. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Bu hukuki bir olaydır. Mahkemede ispatlamasını isteyeceğim. Benim para göndermem gibi bir durumum yok. Mümkün değil, olmadı, olamaz da. Bu açıklamalarından ötürü kendisini mahkemeye vereceğim.”
Altun, gelecek yıl Ağustos ayında yapılacak seçimlerde Genel Merkez Yönetim Kurulu sayısının 7’den 5’e düşeceğini de belirterek, “Üye sayımız düştü. Bu nedenle şube profesyonel yönetici ve genel merkez yönetim sayısında azalma olacak. Yönetim kurulundaki üye sayısı 7’den 5’e düşecek. Böyle bir kaygıyla bu demecin verildiğini tahmin ediyorum” diye konuştu.

AA(MÇ/COŞ) (FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!