Balık çiftliğinde kendi elektriğini üretti

Güncelleme Tarihi:

Balık çiftliğinde kendi elektriğini üretti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2006 12:15

Rizeli Mustafa Memoğlu, geliştirdiği santral sayesinde alabalık çiftliğinin tüm elektrik ihtiyacını karşılamayı başardı. 3 buzdolabı, 1 yem makinesi ve televizyonun çalıştığı, 70 dolayında ampulün gece gündüz yandığı tesiste bu şekilde ayda ortalama 600 YTL elektrik giderinden tasarruf etti.

Çamlıhemşin ilçesinin Ayder Yaylası yolunda yer alan Doğa Alabalık Çiftliği’nin sahibi Mustafa Memoğlu’nun, akarsudan enerji elde etme merakı yıllar önce başladı. Yaklaşık 10 yıl önce küçük bir jeneratör ile kurduğu santral sayesinde birkaç ampul yakmayı başaran Mustafa Memoğlu, daha sonraki yıllarda, balık çiftliğinin elektrik sorununa çözüm bulmak için çareler aradı.

Memoğlu, akarsu gücüyle çalıştırdığı jeneratör sayesinde 3 buzdolabı, 1 yem makinesi ve televizyon ile çevrede bulunan ve gece gündüz yanan 70 ampulün enerji ihtiyacını karşılamayı başırdı. Kendi elektriğini üreten Mehmet Memoğlu, bu sayede de ayda yaklaşık 600 YTL’lik elektrik parası ödemekten kurtuldu.

Tesisi işleten Mustafa Memoğlu’nun oğlu İsmail Memoğlu, “Santral bize yetiyor. Tedaş’la bir ilgimiz yok. 70 ampul gece gündüz yanıyor. Suyu gücünü artırıp azaltarak ürettiğimiz elektriği dengeliyoruz. Gün boyunca 3 buzdolabı çalışıyor, 16 saat televizyon, yaklaşık 5 saat de yem makinesi çalışıyor. Hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!