Termosifon bomba gibi patladı

Güncelleme Tarihi:

Termosifon bomba gibi patladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2006 12:44

BURSA’da 5 kişilik aile, müstakil evlerinin üst katında iftar saatini beklerken, alt katta bulunan elektrikli termosifon, yüksek basınç nedeniyle bomba gibi patladı. Evin alt katını enkaza döndüren patlamada ölen veya yaralanan olmadı. Patlamadan kısa süre önce babaanesinin alt kattaki banyodan tarak almasını istediği 4 yaşındaki Gamzenur, alt kata inmedi. Hayatında ilk kez babannesine ‘hayır’ demesi, minik kızın hayatını kurtardı.

Bursa’nın Merkez Osmangazi İlçesi Selamet Mahallesi Oba Sokak’ta iftar saatinde meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti. İnşaat teknisyeni olan 23 yaşındaki Mustafa Aykaç, 65 yaşındaki annesi Zehra, ağabeyi 38 yaşındaki Ali, ablası 26 yaşındaki Nilüfer Aykaç ve 4 yaşındaki yeğeni Gamzenur ile iki katlı evlerinin üst katında iftar açmak için sofraya oturdu. Bu sırada alt katta açık unutulan elektrikli termosifonun artan basıncı patlamaya neden oldu. Basınç regulatörünün olmaması nedeniyle meydana geldiği sanılan ve bomba etkisi yaratan patlamada, binanın giriş katı harabeye döndü. Patmlamayla kendilerini sokağa atan aile, daha sonra girdikleri evde gördükleri manzaraya inanamadı. Bomba atıldığını düşündüren patlama, semt sakinleri arasında korku ve paniğe neden oldu.

HAYATA BAĞLAYAN ‘HAYIR’

Patlamadan kısa süre önce, babaannesinin alt kattaki banyoda unuttuğu tarağını almasını istediği Gamzenur Aykaç, “Babaanne aşağı inemem. Sonra veririm” diyerek isteği reddetti. Bu olaydan iki dakika sonra patlayan termosifon, hayatında ilk kez babaannesine ‘hayır’ diyen minik çocuğu yaşama bağladı. Evinin harap olmasına üzüldüğünü, canlarını kurtardıklarına ise sevindiklerini söyleyen Zehra Aykaç, “Gamzenur banyoya inip de ölseydi kendimi asla affetmezdim” dedi.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!