Çamaşır Kralı Ayral’a iş ortağından işkence

Güncelleme Tarihi:

Çamaşır Kralı Ayral’a iş ortağından işkence
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2006 00:00

Bir dönem "Çamaşır Kralı" diye adlandırılan Mehmet Cüneyt Ayral’ı, Fransa’da kurdukları tekstil şirketi iflas edince, 300 bin Euro (yaklaşık 560 bin YTL) için kaçırtıp işkence yapan, daha sonra da bıçaklatarak kanlar içinde hastane bahçesine attıran ortağı İsmail Dönmez ve çetesi yakalandı.

OBA Tekstil’in sahibi İsmail Dönmez, 1990’lı yıllarda Türkiye’de "iç giyim" kavramını yerleştiren ve iç giyimde kreasyona geçişi sağlayan öncü isimlerden Mehmet Cüneyt Ayral’la 2002 yılında Nice’de bir tekstil şirketi kurdu. İç giyimden söz ederken "meme", "don", "sutyen" sözlerini sık sık tekrarlamasıyla ve inişli çıkışlı iş hayatıyla tanınan Cüneyt Ayral ile İsmail Dönmez arasındaki maddi anlaşmazlıklar nedeniyle kurdukları şirket, geçen aylarda ekonomik krize girerek iflas etti.

YÜZDE 20’Sİ ÇETENİN

İsmail Dönmez, Cüneyt Ayral’dan 300 bin Euro alacaklı olduğunu belirterek bu parayı istedi. Ayral, Dönmez’e borcu olmadığını, bu nedenle parayı ödemeyeceğini belirtti. İstediği parayı alamayan Dönmez, liderliğini Serdar Karakaya’nın yaptığı çeteyle temasa geçti. Tahsilat için her yolun denenmesini isteyen Dönmez, alınması halinde paranın yüzde 20’sini vereceğini söyledi.

SİLAHLA KAÇIRDILAR
/images/100/0x0/55ea479cf018fbb8f875b3ea


Karakaya ve çete elemanları, Cüneyt Ayral’ı, 22 Eylül 2006 günü Güngören’deki tekstil şirketinden çıktığı sırada silah zoruyla bir otomobile bindirdi. Elleri ve gözleri bağlanan Ayral’dan parayı vermesini, aksi takdirde öldürüleceğini söylediler. Ayral, Dönmez’e borcu olmadığını, bu nedenle parayı ödemeyeceğini söyledi.

İstedikleri parayı alamayan çete üyeleri, Ayral’ı otomobilin içinde vücudunun değişik yerlerinden bıçaklamaya başladı. Otomobille saatlerce kanlar içinde dolaştırılan Ayral, aşırı kan kaybedince Cemal Sağlam’ın işyerine götürülerek burada pansuman yapıldı. Çete, yapılan pansumana rağmen kan kaybetmeye devam eden Ayral’ı Okmeydanı SSK Hastanesi’ne götürerek bahçede otomobilden attı ve kaçtı.

Sevk edildiği Memorial Hastanesi’ne tedavi gören Ayral başından geçenleri Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine anlattı. Ekiplerin takibi sürdürdüğü sırada çetenin başı Serdar Karakaya ile adamı Şevket Keskin, 03 Ekim 2006 günü Küçükçekmece’de hırsızlık yaptıkları sırada suçüstü yakalandı. Karakaya ve Keskin, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Ekipler çetenin diğer üyeleri Ayhan Koçyiğit, Hakan Özberk, Mustafa Korkmaz, Cemal Sağlam ve Kadir Gül’ü gözaltına aldı. Çeteyi azmettiren İsmail Dönmez ve oğlu Nail Dönmez de yakalandı. Çetenin kullandığı 2 ruhsatsız tabanca ele geçti. Emniyet’te sorguları tamamlanan İsmail Dönmez, oğlu Nail Dönmez ile birlikte 7 kişi İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

İç giyimin öncüsü

Cüneyt Ayral, 1982 yılında kendi şirketini kurarak kadın iç giyimine yeni bir anlayış getirdi. 1988 yılında Bin Tane Yayınları’nı, Proklus Reklam Ajansı’nı ve Kostantıniyye Haberleri Gazetesi’ni (sonra Bizim Şehir Haberleri Gazetesi) kurarak Ayral Şirketler Grubu’nu oluşturdu. Televizyon programları da yapıp sunan Cüneyt Ayral, kurduğu şirketin yönetim kurulu başkanlığını 1996 Ekim ayına kadar sürdürdü. Evli ve iki çocuk babası Cüneyt Ayral, döneminde çok tutulan Gabriel Veneto, Reflections, Kid’s House, Little People ve Juneight markalarını yarattı. Kağıt ayrıştırma, AIDS, özgür düşüncenin yaygınlaştırılması ve suç sayılmaması gibi kampanyalara da mesleğinin zirvesinde olduğu dönemde imza attı. İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen Ayral, işleri bozulunca Fransa’ya yerleşti. Cüneyt Ayral, daha sonra İstanbul’a dönerek yeni bir girişimde bulunmak istedi. Üç yıl önce Hürriyet Gazetesi’nden Şermin Sarıbaş ile yaptığı görüşmede "Creme de la creme" diye tanımladığı arkadaş grubunun kendisine sırt çevirdiğini söyledi. Ayral, aynı haberde parasız kalınca 12 yaşındaki oğlu Sinan ile pazarlarda Fransızca ’İkizlere takke’ diye bağırarak sutyen sattığını da açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!