Ne dediler ne yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Ne dediler ne yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2006 00:20

Hollanda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dick L. Berlijn: Türkiye’ye geçen yıl yaptığı ziyarette, Genelkurmay Başkanı’nın konumunun daha alt düzeylerde tutulması ve Meclis’in savunma bütçesi üzerinde kontrolünün olması gerektiğini söyledi.

Yargıtay Başkanı Osman Arslan: Bu yılki adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Anayasa’da laikliğin açık tanımı yapılmamıştır. Milletlerarası bildiri ve sözleşmeler ile Anayasa hükümleri birlikte değerlendirilerek laiklik ilkesi ile din ve vicdan özgürlüğünün açıklanması zorunlu görülmektedir" dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç: Laikliğin yeniden tanımlanması konusunda sık sık demeç verdi.

Eski DEP milletvekilleri: Verdikleri röportajlarda, yaptıkları temaslarda terör örgütü PKK’nın sözcüsü gibi davrandılar.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani: PKK’nın Irak’taki faaliyetlerine göz yumdu. Terör örgütünü ateşkese ikna ettiğini açıkladı.

Danimarka: Danimarka’dan yayın yapan PKK yanlısı Roj TV’nin kapatılması için yapılan başvuruları Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen reddetti.

TESEV: Bu yıl yayınladığı, Türkiye’de sivilleşme ve demokratikleşme konularında saptamalar bulunan "Almanak: Türkiye" adlı bir kitapta, askerin demokratik sistem içindeki kontrolü üzerine değerlendirmelere yer verdi.

Polis Akademililer: TESEVtarafından yayınlanan kitapta yazısı yer alan 13 kişiden 4’ü Polis Akademisi’nde öğretim üyesi.

AB Komisyonu Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Hansjörg Kretschmer: TESEV’in 22 Eylül’deki tanıtım toplantısında, "Güvenlik güçleri, sivil otoritenin kontrolü dışında, kendi oyunlarını oynuyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!