İrtica tehdidi var önlem alın

Güncelleme Tarihi:

İrtica tehdidi var önlem alın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2006 00:00

Orgeneral Yaşar Büyükanıt, kendisine "Gerginlik yaratmaktan kaçının. Türkiye’de irtica tehdidi yoktur" diyen Başbakan Erdoğan’a Harp Akademileri’ndeki konuşmasında şöyle yanıt verdi: "Cumhuriyet rejimimizin temel nitelikleri ağır bir saldırı altında değil midir? İnsanımızı çağdışı görünüme sokmak isteyenler yok mudur? Bu sorulara ’Hayır, yoktur’ diyebiliyor musunuz? Diyemiyorsanız, irtica tehdidi vardır."

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bir haftadır beklenen Harp Akademileri Komutanlığı konuşmasında, "İrtica tehdidi yoktur" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "Türkiye’de irtica tehdidi vardır ve bu tehdite karşı her türlü önlem alınmalıdır" karşılığını verdi. Büyükanıt, PKK’nın ilan ettiği ateşkesle ilgili olarak da, "Türk Silahlı Kuvvetleri, silahlı tek terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelesini sürdüreceğini ilan etmiştir. Bu tutumumuzda değişiklik yoktur. Olmayacaktır" diye konuştu. Büyükanıt, son yıllarda gündeme getirilen konuların Silahlı Kuvvetler’in bu konudaki görüşlerinin açıklanmasını zorunlu hale getirdiğini vurguladı. Kuvvet Komutanları’nın yaptıkları konuşmalara da sahip çıktı. Büyükanıt, şu değerlendirmelerde bulundu:

BÜLENT ARINÇ VE OSMAN ARSLAN’A

Her fırsatta, ’Laikliği yeniden tanımlayalım’ diyenler yok mudur? Bu kişiler devletin en üst düzeylerinde yer almıyorlar mıdır? Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün yalnız şahsı değil, düşünce sistemi, Cumhuriyet rejimimizin temel nitelikleri ağır bir saldırı altında değil midir? Her fırsatı Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratmak için kullananlar kimlerdir? Toplumsal yapımızı bozarak, insanımızı çağ dışı bir görünüme sokmak isteyenler yok mudur? Bu sorulara ’Hayır. Türkiye’de bunlar yoktur’ diyebiliyor musunuz? Eğer diyemiyorsanız, Türkiye’de irtica tehdidi vardır ve bu tehdide karşı her türlü önlem alınmalıdır.

TALABANİ’YE

Bir süreden beri devam eden ve adına da sanki çatışan iki ülke varmış gibi, ’ateşkes’ denen bir süreç başlatılmıştır. Bu evvela yurt içinde çeşitli şahıs, kuruluş ve gruplarca gündeme taşındı. Bilahare AP’nin bazı üyelerinden ve bazı devletlerden benzer çağrılar yapıldı. Geçtiğimiz hafta da Irak Devlet Başkanı sıfatını taşıyan kişi, terör örgütünü ateşkes yapmaya ikna ettiklerini açıkladı. Dün de terör örgütü sözde ateşkes ilan etmiştir. Bunlar bu konunun ne kadar geniş çaplı bir kurgu içinde ele alındığı gösteriyor. TSK, silahlı tek terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelesini sürdüreceğini ilan etmiştir. Bu tutumumuzda değişiklik yoktur. Olmayacaktır. Terör örgütü için tek çare silahını kayıtsız şartsız bırakıp Türk adaletine sığınmaktır. Geçmişte yaşananlar bunun dışında bir çözümün mümkün olmadığını göstermiştir, terör örgütünün dilediği anda tekrar silaha sarıldığı hatta bir takım isteklerinin karşılanması için devletle pazarlık yapmaya, silahlarla devlete baskıya tevessül ettiği görülmüştür. Tipik örneğini 1993’te yaşadık. O süreç de 33 insanımızın şehit olmasıyla sona erdi.

DANİMARKA’YA

Hem AB hem NATO, PKK’yı terörist örgüt ilan etmiştir. Hal böyle iken bu kuruluşlara üye bazı ülkeler, kendi topraklarında terör örgütünün serbestçe faaliyet göstermesine, para toplamasına ve ülkemiz aleyhine çeşitli çalışmalar yapmalarına seyirci kalmaktadır. Ülkelerinde yakaladıkları teröristleri ya yargılamamakta, yargılasa da 30 küsur güvenlik görevlisinin kontrolündeyken kaçmalarına müsaade etmekte ya da onu Türkiye’ye iade etmeden Silahlı Kuvvetlerimize karşı kullanılmak üzere terör örgütüne geri göndermektedir. Bir televizyon istasyonunun yayınlarının önlenmesinde ilgili ülke maalesef tamamen şiddete yönelik ve terör örgütünün propagandası mahiyetindeki yayınları ifade özgürlüğü kapsamına sokarak müttefikinin değil teröristlerin yanında yer almaktadır.

HOLLANDALI KOMUTANA

Dost ve müttefik bir ülkenin Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması yolunda almış oldukları karara gerekçe tespit etmek için, yerli ve yabancı kuruluşların katıldığı toplantılar icra etmiş ve raporlar yayınlamıştır. Hatta aynı ülkenin Genelkurmay Başkanı üzerindeki üniformayla Türkiye’ye gelip, Türkiye’deki sistemi tenkit eden ve maddi hatalarla dolu bir konuşma yapmıştır. Böylesi bir girişim Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez gerçekleşmiştir. Bu durumu ’Askerler her konuda beyanatta bulunuyor’ diyenlerin dikkatine sunuyorum.

DEP’LİLERE

Demokratik değerlere ve demokratik hakların kullanılmasına hiç kimse karşı olamaz. Anayasal hak talep etmek için evvela o Anayasayı tanımak ve kabul etmek gerekmektedir. Anayasa’yı değiştirmek için eline silah almış veya alanları desteklemiş olanlar, değiştirmeye çalıştıkları Anayasa’daki hakları talep edemezler. Aynı şekilde yıkmaya çalıştıkları demokratik düzenin sağlayacağı imkanlardan istifade etme hakları da kesinlikle yoktur.

38 dakika konuştu

BAŞBAKAN Erdoğan’ın cuma günü başbaşa görüşmede, "Gerginlik yaratacak açıklamalardan kaçının" diye uyardığı Orgeneral Büyükanıt, bir hafta önce ilan edilen konuşmasına, saat 11.50’de başladı. 14 sayfalık konuşma metni 1 saat kadar önce medyaya dağıtıldı. 770 öğrenci, öğretim üyeleri ve çok sayıda konuğun izlediği konuşma 38 dakika sürdü.

Emekli paşalar da izledi

HARP Akademileri Komutanlığı 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni, Maslak’taki Harp Akademileri Komutanlığı’nda yapıldı. Törene Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Nejat Tümer, askeri ve mülki erkan ile sivil müdavimler, gazeteciler, köşe yazarları, aralarında İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak’ın da yer aldığı çeşitli üniversitelerin temsilcileri katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!