Senfoniye ’uyarı deliği’

Güncelleme Tarihi:

Senfoniye ’uyarı deliği’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2006 00:00

Bursa Belediyesi, Bursa Senfoni Onkestrası binasını deldi. Belediye ekiplerinin bunu, binayı boşaltması istenen orkestraya uyarı olarak yaptığı ileri sürüldü.

BURSA Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ta devam eden ’sağlıklaştırma ve rehabilitasyon’ alışmaları kapsamında yıkılacak binayı boşaltmaları için tebligat gönderdiği Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası binasına dozerle delikler açtı.

Merkez Osmangazi İlçesi’ndeki Kültürpark’ta yaklaşık 4 ay önce Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ’Kültürpark Sağlıklaştırma ve Rehabilitasyon Projesi’ kapsamında çalışmalar hızla sürüyor. Belediye, proje kapsamında yıkılması planlanan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) binasının boşaltılması için geçen mayıs ayında tebligat gönderdi.

UYGUN YER ARANIYOR

Bu süre içinde kendilerine gösterilen ’Mehteran Birliği’nin bulunduğu binaya enstrümanlarını sığdıramayan BBDSO yöneticileri, uygun bir yer bulunana kadar belediyeden ek süre istedi. Büyükşehir Belediyesi ile BBDSO yöneticileri arasındaki görüşmeler sürerken, dün binaya gelen ekipler, senfoninin kantin olarak kullanılan binasını yıktı, enstrümanların bulunduğu binanın duvarlarına ise delikler açtı.

1 MİLYONLUK ENSTRUMAN

Binada yaklaşık 1 milyon YTL değerinde enstrüman bulunduğunu belirten BBDSO’dan bir yetkili, "Bir insanın rahatlıkla geçebileceği büyüklükte delikler uyarı amacıyla açılmış. Böyle bir uyarı şekli olamaz. Burası da bir devlet kurumu. İçeriye hırsız girmesinden korkuyoruz. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk" dedi. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez ise Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hayata geçirilen Merinos Kültür Merkezi’nde BBDSO için yer ayrıldığını söyledi. Erdönmez, "Kültürpark’ta yürütülen proje çerçevesinde binanın mutlaka tahliyesi gerekiyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!