50 kilo patlayıcıyla ilgili bir gözaltı daha

Güncelleme Tarihi:

50 kilo patlayıcıyla ilgili bir gözaltı daha
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 14:04

İZMİR'de, bir restoranın otoparkındaki otomobilde 50 kilogram patlayıcı ele geçirilmesiyle ilgili tutuklanan BDP Buca İlçe Başkanı A.K. ile aranan oğlu H.K.'ye yardım ve yataklıkta bulunduğu ileri sürülen M.K., polis tarafından yakalanıp Adliye'ye sevk edildi.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, MİT desteğiyle yaptığı takip sonucu, Güneydoğu Bölgesi'nden kente getirilen bir otomobille bombalı eylem yapılacağı bilgisini edinmişti. Geçen cuma günü harekete geçen ekipler, eldeki bilgilerin tamamlanması ve takibin sona erdirilmesinin ardından operasyon için düğmeye bastı. Operasyon kapsamında, Buca Kaynaklar Mevkii'ndeki ‘Yörükobası’ adlı restoranın otoparkına park edilen Toyota marka otomobilin bagajındaki LPG tankı içinde 50 kilogram sentetik ve plastik karışımdan oluşan patlayıcı ele geçirildi.

İncelemede, patlayıcının, ateşleme düğmesinin şoför mahalinde bulunduğu saptandı. Patlayıcı özenle etkisiz hale getirilirken, 13 ayrı adrese yapılan baskınlarda, BDP Buca İlçe Başkanı A.K., yeğeni M.K. ve restoran sahibi E.K. yakalandı. Emniyet'teki işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edilen şüphelilerden A.K., tutuklanırken, diğer 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmada, bombayı kente getiren ve eylemi gerçekleştirecek olan A.K.'nin oğlu H.K. ise ortadan kayboldu. Terör örgütünde 11 yıldır eylemlerde bulunduğu belirlenen H.K.'nın yakalanması için çalışmalar sürerken, kendisine ve tutuklanan babasına yardım ve yataklık ettiği belirlenen 41 yaşındaki M.K. da dün, Buca İlçesi'nde yakalandı.

Bazı asayiş olaylarından poliste kaydı olduğu belirlenen M.K.'nın, otomobilin kente getirilmesi, teslim alınması ve saklanmasında rol oynadığı, tüm faaliyetlerinin görüntülendiği kaydedildi. Aslen Şanlıurfalı olan M.K., işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliye'ye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!