5 yıldızlı ev hapsi

Güncelleme Tarihi:

5 yıldızlı ev hapsi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 00:00

New York’ta hizmetçiye tecavüz girişiminden tutuklandıktan sonra azılı mahkumların tutulduğu Rikers cezaevinde üç gece geçiren eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, 1 milyon dolar kefaletle serbest kaldıktan sonra ev hapsini New York’taki lüks bir rezidansta geçirecek.

Haberin Devamı

14 MAYIS’ta New York’ta kaldığı otel odasında 32 yaşındaki Gineli hizmetçiyi oral sekse zorlayıp tecavüz etmeye yeltenen Dominique Strauss-Kahn(DSK)’ın azılı tutukluların kaldığı Rikers Hapishanesi’ndeki günleri kısa sürdü.
IMF başkanlığı görevinden istifa eden ancak yılda 318 milyon dolar emeklilik maaşı alacak DSK, önceki gün New York Mahkemesi’nin kararıyla kefalet karşılığında serbest de kaldı. Özgürlüğüne 1 milyon dolar peşin para, 5 milyon dolarlık teminat sayesinde kavuşan DSK, 6 Haziran’daki mahkemeye kadar ev hapsinde kalacak.
200 bin dolarlık koruma
İngiliz Daily Mail Gazetesi’nin haberine göre, DSK ev hapsini Fransız milyoner gazeteci eşi Anne Sinclair’in New York’ın en lüks mahallesinde Midtown’daki The Bristol Plaza’da kiraladığı dairede geçirecek. Bölgedeki evler 26 milyon dolardan satılıyor. İnternet sitelerinde “Otelden Daha İyi” diye reklamı yapılan Bristol Plaza, müşterilerini “krallar gibi” ağırlıyor. Rezidansta 24 saat hizmetçi servisi var, havuz var, spor salonu var.
Davaya kadar stres atacağı rezidansta D.S.K., kamera gözetiminde eloktronik bilezikle izlenecek. Evine kameralar yerleştirilecek, kapıdan adım attığı takdirde alarmla çalacak.  D.S.K. mahkemedeki anlaşmaya göre güvenlik görevlilerinin aylık 200 bin dolarlık ücretini de ödeyecek.
Eski sevgiliden destek
Öte yandan DSK’yla 2003-2005 yılları arasında birlikte olduğu iddia edilen İspanyol yazar Carmen Llera (58), Corriere Della Sera gazetesine yolladığı mektupta, “Kahn seksi seviyor. Ne olmuş yani. Bu suç değil”dedi.

Haberin Devamı

Karısından destek

Dominique Strauss-Kahn’ın üçüncü eşi Anna Sinclair, önceki gün üvey kızı Camille’yle duruşmanın yapıldığı mahkemeye gitti. Sinclair, 1 milyon dolarlık kefalet parasını hemen bularak eşini hapishaneden kurtarmakla kalmayıp, ev hapsini rahat geçirsin diye en lüks daireyi tuttu. Sinclair, Fransa’da siyasi talk şovuyla ünlü bir gazeteci. Madonna, Bill Clinton gibi ünlüleri ağırlayan Sinclair, eşi için talk şovunu bırakmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!