5 yıl sonra çözülen ilişki cinayetine 15 yıl

Güncelleme Tarihi:

5 yıl sonra çözülen ilişki cinayetine 15 yıl
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 17:53

KONYA’da parayla ilişkiye girdiği kadını öldüren ve cinayetten 5 yıl sonra yakalanan 30 yaşındaki Fedai Yıldırım, son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Yıldırım’a önce ömür boyu, ardından cinayetin ağır tahrik altında işlendiği kaanatiyle 15 yıl hapis cezası verdi.

Parayla fuhuş yaptığı belirlenen 25 yaşındaki Songül Tekeli’nin, 2 Mayıs 2003 günü bir apartmanın zemin katında cesedi bulundu. Cinayetin ardından polis, katille ilgili hiç bir iz bulamadı. Olaydan 5 yıl sonra dosyayı tekrar açan Cinayet büro dedektifleri, yaptığı çalışmalar sonunda, 57 kişilik bir şüpheli listesi oluşturdu ve bu kişiler üzerinde çalışma başlatıldı. Para karşılığı erkeklerle birlikte olan Songül Tekeli’nin, ölmeden önce bir erkekle görüştüğü tesbit edildi. Alınan ifadeler sonrası bu kişinin Fedai Yıldırım, olduğu belirlendi.

Fedai Yıldırım’ın, olay günü başka bir kadınla birlikte olmak için görüştüğü, fakat o kadının, hasta olduğu için yerine Songül Tekeli’yi gönderdiği anlaşıldı. Dedektifler, bunun üzerine bir ambalaj fabrikasında asgari ücretle çalışan evli ve 1 çocuk babası Fedai Yıldırım’a ulaştı. Cinayetten bin 802 gün sonra yakalanan Fedai Yıldırım, polise verdiği ilk ifadede, “1 saat beraber olmak için anlaşmıştık. Ancak, daha 1 saat olmadan evden gitmemi söyleyince tartıştık ve öldürdüm” dedi.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Olayın ardından nöbetçi mahkeme tarafından tukulanan Yıldırım, Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Fedai Yıldırım ve taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada son sözü sorulan Fedai Yıldırım, “Bu suçu kabul etmiyorum. Ortada herhangi bir maddi delil yoktur. Tahliyemi istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, Fedai Yıldırım’a önce ömür boyu hapis cezası verdi. Cinayet sırasında Songül Tekeli’nin, Yıldırım’a hakaret ettiği kaanatine varan mahkeme heyeti, cinayetin ağır tahrik altında işlendiği düşüncesiyle cezayı 15 yıla indirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!