5 trilyonluk vurgun

Güncelleme Tarihi:

5 trilyonluk vurgun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Zeytinburnu'nda döviz bürosu, iki kuyumcu, inşaat firması bulunan ve 500 kişinin çalıştığı tekstil fabrikası sahibi Murat Doğruyol, Tamer Korkmaz ve kardeşi Gökhan Korkmaz, deri tekstilcileri ve çevre esnafın yaklaşık 5 trilyon lirasını dolandırarak ortadan kayboldu.

Büyük vurgun 33 yaşındaki Tamer Korkmaz, Murat Doğruyol ve 32 yaşındaki Gökhan Korkmaz'ın ortak olarak göründüğü Zeytinburnu'nda bulunan Panorama Döviz Bürosu ile Altınevi isimli iki kuyumcu dükkanının geçtiğimiz perşembe gününden itibaren boşaltılmasından sonra ortaya çıktı. Uzun süredir Zeytinburnu'nda esnaflık yapan dolandırıcılar, burada bulunan deri tekstil firmaları ve çevre esnaftan mart ayı içinde yaklaşık 5 trilyonluk döviz aldılar. Karşılığında ya çek keserek ya da döviz bürosu kartvizitlerinin arkasına aldıkları miktar ve isimleri yazıp mühürlerini basarak bir süre sonra faiziyle birlikte geri vereceklerini söylediler.

Ayrıca Güneşli'de 500 kişinin çalıştığı fabrikalarında ürettikleri tekstil ürünlerini Amerika'da bir firmaya ihraç etmek amacıyla bir bankadan kredi aldıkları kaydedildi. Ancak ihracatın gerçekleşmemesi üzerine kredi borçlarını ödeyemediler. Bunun üzerine banka tarafından şahısların üzerinde görünen döviz bürosu, kuyumcu dükkanları ve Zeytinburnu'ndaki binalarına icra çıkarıldı. Bütün bunlardan sonra çıkmaza giren Korkmaz kardeşler ve Doğruyol, topladıkları yaklaşık 5 trilyon liralık dövizlerle işyerlerini boşaltarak ortalıktan kayboldular. Paralarını geri alabilmek için çareler arayan esnaf, ‘‘Lüks otomobil ve yaşam düşkünüydüler. Ancak böyle bir şey yapacakları aklımıza gelmezdi’’ dediler.

Dolandırıcılara paralarını kaptıran 30'a yakın esnaf, ‘‘Yaklaşık 20 senedir Zeytinburnu'nda esnaflık yaparlardı. Herkes onları tanır ve güvenirdi. Daha önce de kendilerine para verdik. Kısa bir züre sonra bize faiziyle birlikte geri vermişlerdi. Ancak bu sefer paralarımızı ödememeye başladılar. Sonra da ortalıktan kayboldular’’ dediler. Verdikleri paralar karşılığında çek ve senet alan esnaf, savcılığa suç duyurusunda bulundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!