5 parmakta 5 marifet

Güncelleme Tarihi:

5 parmakta 5 marifet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 00:00

Sayısal fotoğraf makinelerinin hayatın giderek ayrılmaz bir parçası haline geldiğini gören Samsung, yeni NV serisinde bu ürünlerle farklı özellikler atayarak kişisel eğlence merkezine dönüştürmeyi hedefliyor. Bu anlayışın en net ön plana çıktığı ürün ise Samsung NV3.

7.2 megapiksel çözünürlüğe ve 3x optik yakınlaştırmaya sahip olan bu şık makine, aynı zamanda müzik dinleyip film izleyebileceğiniz, hatta üzerinde kitap bile okuyabileceğiniz tam bir eğlence merkezi.

EĞLENCELİ NV3

17.7 milimetrelik inceliğe ve paslanmaz çelik gövdeye sahip olan bu makine, beraberinde özel bir dönüştürücü yazılım ve sunduğu eğlenceyi tamamlayan kulaklıklarla birlikte geliyor. Bu yazılımı kullanarak tıpkı bir kişisel müzik çalara yaptığınız gibi cihaza müzik yükleyebiliyorsunuz. Hatta cihaz dinlediğiniz müziğe çeşitli ortam efektleri katarak dinleme zevkinizi artıracak fonksiyonlara bile sahip. Özel dönüştürücü yazılım sayesinde filmlerinizi NV3’ün ekranında oynatılabilecek formata getirebiliyor ve dilediğiniz an, dilediğiniz yerde seyredebiliyorsunuz. Belleğindeki dokümanları da ekranında görüntüleme yeteneğine sahip olan cihaz, ses kayıt cihazı veya taşınabilir bellek olarak da kullanılabiliyor. Makinenin fotoğraf çekmedeki becerisi ve özellikle 720x480 çözünürlükte saniyede 25 kare MPEG4 video kaydedebilme yeteneği, takdir edilecek yönleri arasında.

NV serisinin üst seviye üyelerinden olan NV10, NV3 gibi çok yönlü olmak yerine kendini fotoğrafa adamış bir model. Bununla birlikte kullanılan tasarım unsurları ve siyah metal gövdesiyle görünüş olarak NV3’ün altında kalmıyor. Model müzik çalma ve video görüntüleme gibi özelliklerden mahrum olmakla birlikte, 10.1 megapiksellik fotoğraf çözünürlüğü ve fotoğraf çekme konusunda ortaya koyduğu yetenekle kullanıcısını etkilemeyi başarıyor.

BECERİKLİ NV10

Ancak hepsi bu kadar da değil. Makinenin ilgi çekici yönlerinden biri, Samsung’un SmartTouch adını verdiği dokunmatik kontrol teknolojisini uygulayan ilk model olması. Bu teknolojide likit kristal ekranın kendisi dokunmatik değil, ancak ekranı her iki eksende çevreleyen kontrol tuşları dokunmatik hassasiyete sahip. Bu tuşlar üzerinde elinizi hafifçe gezdirdiğinizde temsil ettikleri seçenekler öne çıkıyor, tuşa daha sert bastığınızda da seçenek aktif hale geliyor. Bu özellik aynı zamanda ekranda büyüttüğünüz resimlerin farklı bölgelerinde gezinmek için de bir çeşit kaydırma çubuğu gibi kullanılabiliyor.

NV serisine dahil olan her iki makine, Samsung’un fotoğraf çekimi sırasında titreşimi azaltan gelişmiş ASR teknolojisine de sahip. Özetle Samsung, her alanda olduğu gibi sayısal fotoğraf alanında da kullanıcılarına yeni ürünler yanında yeni teknolojiler sunmaktan geri kalmıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!