5 kiÅŸiyi öldürüp afla çıktı, 5 kiÅŸiyi daha öldürüp intihar etti

Güncelleme Tarihi:

5 kişiyi öldürüp afla çıktı, 5 kişiyi daha öldürüp intihar etti
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 02, 2006 00:00

Fahri Elmas, 1983’te annesini ve 4 kardeşini baltayla parçaladı. Hapse girip 8 yıl yattıktan sonra 1991’de çıkan afla salıverildi. Elmas, önceki gece 4 çocuğu ile üvey kız kardeşini tabancayla öldürdü. Ardından intihar etti. Bu olayın sorumlusu toplam 10 kişiyi öldüren Elmas mı, yoksa sık sık çıkarılan aflar mı?

GÄ°RESUN’da 23 yıl önce annesi ve 4 kardeÅŸini baltayla parçalayan, 1991 yılında genel afla cezaevinden çıkan 42 yaşındaki Fahri Elmas, bu kez de 4 çocuÄŸu ile üvey kız kardeÅŸini tabancayla öldürdükten sonra intihar etti.Â

Fahri Elmas, 8 yıl hapis yattıktan sonra, 22 Nisan 1991’de 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası’nın geçici 1. maddesine dayanılarak çıkarılan, cezalarının beşte birini yatanların tahliyesine ilişkin afla aynı yıl serbest kaldı.

Afla salıverilen 5 kişinin katili Fahri Elmas, 1996’da evlendi. İstanbul’a yerleşip Pendik Ertuğrul Gazi Mahallesi, Atıf Efendi Caddesi, Arafat Sokak 18 numaradaki evi kiralayan Fahri Elmas uzun süre iş bulamadı. Geçici işlerle evini geçindiremeyince bunalıma girdi. Bir yemek fabrikasında çalışan eşi Hatun Elmas, ekim ayında işyerinde tanıştığı bir erkekle kaçtı. Antalya’ya taşınan eşini eve dönmeye ikna edemeyen Fahri Elmas, önceki gün, köydeki akrabalarını arayarak haklarını helal etmelerini istedi. Fahri Elmas, gece misafirliğe gelen kardeşi Aslan Elmas’ın evden ayrılmasının ardından, saat 22.30 sıralarında 9 mm çapındaki ruhsatsız 2 tabancayla, çocukları, Ercan Görür İlköğretim Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi Bahar (9), Sakin (5), Efendi (4) ve Yonca’yı(3) uyurken başlarına birer el ateş ederek öldürdü. O sırada başka bir odada bulunan üvey kardeşi Songül Elmas (17), silah seslerini duyarak uyandı. Ağabeyi Aslan’ı arayıp, ağabeyinin çocukları öldürdüğünü kendisini de öldüreceğini söyleyerek telefonu kapattı. Fahri Elmas, üvey kız kardeşini kaçmaya çalışırken sırtından vurarak öldürdü. Koşarak ağabeyinin evine giden Aslan Elmas, kız kardeşinin ölümünü dehşet içinde izledi.

POLÄ°S EVE BÄ°BER GAZI ATTI
/images/100/0x0/55ea62e7f018fbb8f87c93f0


Kendisini eve kapatan Fahri Elmas, polis ekiplerine, "Yaklaşmayın elimde iki tabanca, 150 mermi 5 el bombası var. Benim için her şey bitti, hiçbir şey para etmez benim için. Yaklaşmayın sizi de yakarım" diye bağırarak teslim olmayacağını söyledi.

10 kişilik Özel Harekat Timi, eve girebilmek için gecekondunun camından içeri biber gazı attı. Teslim olmayan Elmas, elindeki iki tabancayı da göğsüne dayayarak ateşledi. Kapıyı kırarak içeri giren polis ekiplerinin Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdığı Elmas, yolda yaşamını yitirdi.

Saz çaldı içti ve doğradı
/images/100/0x0/55ea62e7f018fbb8f87c93f2


FAHRİ Elmas 15 Ekim 1983’te, evde içki içip bir süre saz çaldıktan sonra annesini ve 4 kardeşini, uyurlarken baltayla doğrayarak öldürdüğünde 19 yaşındaydı. Kardeşleri Aslan ve Civaner, yatağın altına saklanarak katliamdan kurtuldular. Fahri Elmas, 5 kişiyi öldürdükten sonra, çay içmek için gittiği bir yakınının evinde yakalandı. Babası Hüseyin Elmas oğlunu, "Çalışmayı sevmeyen, hazır para yiyen, hayırsız bir evlat" diye anlatmıştı.

Kafalarından kurşunladı

FAHRİ Elmas, çocukları Bahar, Sakin, Efendi ve Yonca’yı uyurken başlarına birer el ateş ederek öldürdü. O sırada başka bir odada bulunan üvey kardeşi Songül Elmas’ı sırtından vurdu. Ağabeyi Aslan ise saatler önce aynı evde misafirlikteydi. Kendi evine gittiği için katliamdan kurtuldu. Fahri Elmas doğumdan sonra menenjite yakalanarak sakat kalan Efendi’yi istemediği için, kısa bir süre önce evlenmeye hazırlandığı kadından ayrılmıştı. Çocuklarının annesi Hatun Elmas ise ekim ayında işyerinde tanıştığı bir erkekle kaçmıştı. İş bulamayan ve ağır işlerde bel fıtığı nedeniyle çalışamayan Fahri Elmas’ın Pendik’teki gecekondusunun her köşesine sefaletin izleri vardı. Akşam yatmadan önce yedikleri bulgur pilavı yer tahtasının üzerinde kalmış, çalışmayan buzdolabındaki yiyecekler bozulmuştu. 5 cana kıydıktan sonra kendisini gecekonduya kilitleyen Elmas’ı yakalamak için Özel Harekát Timi operasyon düzenledi. Ancak, gaz bombası atıp girdikleri evde, iki tabancasını da göğsüne dayayıp ateşleyen Fahri Elmas’ın kanlar içindeki bedeniyle karşılaştılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!