5 kişi değil, tüm mahalle tutuklansın

Güncelleme Tarihi:

5 kişi değil, tüm mahalle tutuklansın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2002 01:59

Bir kişinin öldüğü, 33 kişinin de yaralandığı Karabayır faciasının toplumsal olay olduğunu iddia eden sanık avukatı, tüm mahallenin tutuklanmasını istedi.

ESENLER Karabayır Mahallesi'nde 5.5 ay önce bir kişinin öldüğü, ikisi polis 33 kişinin de yaralandığı kavganın duruşmasında, sanık avukatlarından Erol Şahin, kavganın toplumsal bir olay olduğunu belirterek, sadece 5 kişinin değil bütün mahallenin tutuklanması gerektiğini söyledi.

Ateş edeni görmedik

Bakırköy 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, kavgada karınlarından aldıkları kurşunla yaralanan mağdurlardan Tuncay Ünverdi ile Birol Atlı kendilerine ateş edenleri görmediklerini ancak şikáyetçi olduklarını belirtmişlerdi. Sanıklar ise kendilerini savunmak için taş attıkları kavgada kendilerinin de yaralandıklarını belirterek, ‘‘Karanlık olduğu için kimseyi göremedik. Kimseden şikáyetçi değiliz’’ demişlerdi. Tutuklanan 39 kişiden 34'ü, ilk duruşmada tahliye edilmişti. Önceki gün görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Soydan Ertekin, Bülent Esentekin, Akın Ertekin, Bülent Gezginci ve Murat Mızrak ile tutuksuz sanıklar İbrahim Altun, Mustafa Altun, Oktay Ceylan, Yusuf Memiş katıldı. Mağdur olduklarını söyleyen sanıklar tahliyelerini istediler.

Herkes kavgaya karıştı

Sanık avukatlarından Erol Şahin ise bu kavganın toplumsal bir olay olduğunu söyleyerek, ‘‘Bütün mahalle kavgaya karışıyor. Kurşunun kimden çıktığı bile belli olmuyor, ama 5 kişi tutuklanıyor. Eğer suçlu aranıyorsa, tüm mahalle tutuklansın’’ dedi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve evrak eksikliklerinin tamamlanması için tutuklu sanıkların, tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek, ertelendi.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti

KARABAYIR Mahallesi'nde 5.5 ay önce iki gün sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra bastırılabilen kavga, Yalçın Atlı, evinin kapısını tamir ettirdiği Kazım Ekerik'le para yüzünden tartışınca çıktı. Atlı'nın ailesinden 4-5 kişi, Ekerik'in hemşerisi Kadir Bal'a saldırdı. Bal, Özkan Kıraathanesi'ne sığındı. Grup bira şişeleri atarak camları kırdı. Kıraathane sahibinin Siirtli, grubun Roman olması sonucu kavga büyüdü. Ertesi gün kalabalık Roman grup, Siirtlilerin oturduğu mahalleye saldırdı. Polis yetersiz kalınca takviye güçler istendi. Sokaklara barikat kuran Romanlar, polislere taş, sopa ve molotof kokteyli ile karşılık verdi. Nusret Özcan hayatını kaybederken 2'si polis 33 kişi yaralandı. Ayrıca, 22 kişiye ait 32 ev ve işyeri tahrip edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!