5 kez kırmızıda geçenin ehliyetine el konulacak

Güncelleme Tarihi:

5 kez kırmızıda geçenin ehliyetine el konulacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 20:12

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Celal Uzunkaya, ülke genelinde başlattıkları projeyle trafik denetimi yapan görevlilerin de denetlenmeye başlandığını bildirdi.

Uzunkaya, cezaların da yeniden düzenleneceğini, 5 kez kırmızı ışıkta geçenin ehliyetinin belirli süre alınacağını anlattı.

Bir nişan törenine katılmak üzere Balıkesir'e gelen Uzunkaya, dört yıl emniyet müdürü olarak görev yaptığı kentte onur üyesi olduğu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet edip özlem gideren Uzunkaya, trafik konusunda yapılan ve yapılması gündemde bulunan değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki trafik sorununun toplumdaki trafik bilincinin oluşması ile çözümlenebileceğini vurgulayan Uzunkaya, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu konuda ciddi ve önemli projeler geliştirerek uygulamaya koymaya başladığını açıkladı.

BÜYÜK İLLERİN TRAFİK RÖNTGENİ ÇEKİLİYOR

Trafik Hizmetleri Başkanlığı olarak görevlendirdikleri ekiplerle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya gibi metropol illerinin trafik röntgenini çektiklerini açıklayan Uzunkaya, “Trafik konusunda deneyimli başmüfettiş düzeyindeki arkadaşlarımız gittikleri illerde trafik akışını ve denetimlerini yerinde gözlemliyor. Kurallara uyulup uyulmadığını, trafik polislerinin görev anındaki hareketleriyle uygulamalarını sade bir vatandaş gibi izleyip kameralar aracılığıyla kayıt altına alıyor. Başkanlığımıza rapor halinde sundukları izlenimlerini değerlendirerek röntgenini çektiğimiz illerin Valiliklerine trafiğin rahatlatılması konusunda neler yapmaları gerektiğini bildiriyoruz. Böyle bir uygulamayla trafik denetimi yapanlarıda denetleyerek oto kontrol sistemini oluşturduk” diye konuştu.

KIRMIZIDA GEÇENİN EHLİYETİ ALINACAK

Trafik cezalarının arttırılması yolundaki çalışmaların sürdürüldüğünü ve kuralları ihlal eden sürücülere astronomik para cezaları uygulanacağını belirten Uzunkaya, yeni hazırlanan tasarıda kırmızı ışık ihlali yapan sürücülerin ehliyetlerine el konulmasının da yer aldığını açıkladı. Uzunkaya, şunları söyledi:

“Bir sürücü 5 kez kırmızı ışık ihlali yaparsa ehliyetine belli bir süre için el konulacak. Cezalar ne kadar caydırıcı olursa olsun trafik sorununun yine de eğitimle çözüleceğine inanıyoruz. Trafik eğitimi ilköğretim düzeyinde başlatılmalı. Toplumun bilinçlenmesi halinde trafikte birçok sıkıntı kendiliğinden ortadan kalkacaktır.”

ÜNLÜLER TRAFİK FİLMİNDE OYNAYACAK

Toplumu trafik konusunda bilinçlendirmek amacıyla TRT Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa film projesi hazırladıklarını söyleyen Uzunkaya, filmde toplumun sevdiği ve saydığı isimlerin rol alacağını ve bu kişilerin filmde toplumu trafik konusunda eğiteceğini, bilinçlendireceğini söyledi. Uzunkaya, “Film 81 ilin valiliklerine gönderilerek okullarda gösterimi sağlanacak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!