5 ilde El Kaide operasyonu

Güncelleme Tarihi:

5 ilde El Kaide operasyonu
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 21, 2009 08:37

Terör örgütü El Kaide'ye yönelik 5 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 37 kişinin gözaltına alındığı, 3 kişinin de arandığı öğrenildi. Gaziantep'te gözaltına alınan zanlılardan M.K'nin geçen yıl yapılan El Kaide operasyonunda ölü ele geçirilen Mehmet Polat'ın yerine sorumlu olarak atandığı belirlendi

Haberin Devamı

Gaziantep merkezli olarak Konya, Şanlıurfa, Adana ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen eşzamanlı operasyonlar tamamlandı.

Operasyonlarda şu ana kadar Gaziantep'te 14, Kahramanmaraş'ta 17, Adana'da 3, Konya'da 2 ve Şanlıurfa'da da 1 kişi olmak üzere toplam 37 zanlı gözaltına alındı. Kahramanmaraş'ta 3 kişinin de arandığı bildirildi.

Gaziantep'te gözaltına alınan 11 zanlıdan M.D'nin 24 Ocak 2008 tarihinde Gaziantep'te El Kaideye yönelik operasyon sırasında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen ve örgütün sorumlusu olduğu belirlenen Mehmet Polat'ın yerine atandığı iddia edildi.

AFGANİSTAN'DA EĞİTİM

Gaziantep'teki zanlılardan M.G.B'nin ise Afganistan'da silahlı eğitim gördüğü ve bir patlama sırasında, kolundan ağır yaralanıp sakat kaldığı ortaya çıktı. Gaziantep'teki zanlılardan 6'sının değişik tarihlerde Afganistan'da eğitim gördüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Operasyonlar kapsamında bu sabah Kahramanmaraş'ta yapılan operasyonlarda da, kent merkezinde 15, Pazarcık ilçesinde 2 ve Türkoğlu ilçesinde de 1 kişi olmak üzere gözaltına alınan 17 zanlının sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Zanlıların, El Kaide'ye bağlı ayrı bir örgütlenmeye yönelik çalışma yürüttüğü iddia edildi.

Operasyon kapsamında, Konya'da gözaltına alınan 2 zanlıdan Özbekistan uyruklu O. E.İ'nin, örgütsel faaliyetlerde bulunmak üzere Afganistan'dan Konya'ya geldiği ve El Kaide üyesi olmak suçundan Özbekistan'da arandığı belirlendi.


  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!