5 bin 500 protestan Türk var

Güncelleme Tarihi:

5 bin 500 protestan Türk var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 01:48

ABD’li rahip James Bultema, doktora tezi konusu olarak ‘Protestan Türkler’i araştırdı. Bultema’nın ‘iddialı’ araştırmasına göre, Türk Protestan Kilisesi’nin 5 bin 500 üyesi var.

Haberin Devamı

ANTALYA Kaleiçi'ndeki Aziz Pavlos Kültür Merkezi'nin kurucusu Amerikalı rahip James Bultema, doktora tezi konusu olarak 'Protestan Türkler'i seçti. Rahip Bultema, 'Türk Protestan Kilisesi'nin Başlangıcı' adını taşıyan tezin, bu konuda yapılan ilk etraflı çalışma olduğunu söyledi. Tezi için 65 yabancı Hıristiyan din adamı ve din değiştirip Hıristiyanlığın Protestan mezhebini benimseyen 35 Türkle röpörtajlar yapan Bultema, şu bilgileri verdi:

İKİ ÜLKEDE YAYIMLANACAK

"Ayrıca uzmanlar ve hukukçularla Türk Protestan Kilisesi’ne nasıl bakıldığına ilişkin görüşmem oldu. Önümüzdeki yıl tezimi tamamlayıp teslim edeceğim. Sonra da bu çalışma Hollanda veya ABD'de kitap olarak yayımlanacak. Çalışmayı Türkçeye de çevirmeyi planlıyoruz." 5 bin 500 civarında Türk’ün dinini değiştirip Hıristiyanlığın Protestan mezhebine katıldığını, bunların 250 kadarının Antalya'da yaşadığını anlatan Bultema, "Bunlardan yüzde 95'i İslam dininden geçti. Türkiye'deki eski kilise geleneklerinden Protestanlığa geçen birkaç Türk de var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!