5 bakanlı açılış

Güncelleme Tarihi:

5 bakanlı açılış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 00:00

Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nin restore edilerek yeniden ibadete açılması nedeniyle dün tören düzenlendi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanları Faruk Çelik ve Faruk Nafiz Özak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez katıldı. Konuşmasında emeği geçenlere teşekkür eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bakan Ertuğrul Günay’ın soyadını Güney, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in soyadını da Dönmez diye söyledi. Kendisinden önceki dönemlerde Hacı Bayram-ı Veli Camisi ve civarının kimliksizleştirildiğini savunan Gökçek, “Caminin yanına genelevi getirip yerleştirmişler. Etraftaki evleri eroinmanlarla doldurmuşlar. Restore adı altında taklit Roma mimarisi uygulamışlar. Açılan davalara rağmen aradan sıyrılarak mücadele verdik ve bu hale getirdik” dedi.

11 milyon TL harcandı

5 bakanlı açılış


Gökçek konuşurken, restorasyon nedeniyle evi yıkılan bir vatandaş, Gökçek’e, “Evlerimizi niye yıktınız başkan?” diyerek bağırdı. “Evlerimizi yıkmayın” pankartı da açan vatandaşı korumalar tören alanından uzaklaştırdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı restorasyon çalışmasıyla yenilenen 600 yıllık Hacı Bayram-ı Veli Camisi için son teknoloji kullanıldı. Caminin restorasyonu için 11 milyon 290 bin TL harcandı. 1000 kişinin namaz kılabildiği caminin kapasitesi kapalı alanda 4 bin 500’e çıkarıldı. Meydan kaplamaları da namaz kılarken saf tutuş yönüne göre döşendi. Kadın ve erkek abdesthaneleri meydandan kaldırılarak yerin altına alındı.

Onlar için ne yapsak az

RESTORASYONU tamamlanan Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nin yeniden ibadete açılması törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan’ın elini öptü. Günay konuşmasında, restorasyonun kendi bakanlık dönemine denk gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Hacı Bayram-ı Veli, Yunus Emre, Mevlana bize bu toprakları vatan yaptılar. İsimleri sonsuza kadar iyilik ve güzellikle anılacak. Onlar için ne yapsak az” dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan da Mevlit Kandili için, Hacı Bayram-ı Veli Camisi’ne gitti. Erdoğan dün akşam Başbakanlık’ta yaklaşık yarım saat görüştüğü MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile gittiği camide, çalışmaları inceledi, akşam namazı kılıp mevlidi dinledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!