4'üncü günde 2 mucize... 108 saat sonra kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

4üncü günde 2 mucize... 108 saat sonra kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 00:00

Van Erciş'te enkazdan 13 yaşındaki Serhat Tokay, depremden 108 saat sonra canlı kurtarıldı. Depremde 18 yaşındaki İmdat Padak da 102 saat sonra enkazdan canlı kurtarılmıştı.

Haberin Devamı

Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından çalışmalarını sürdüren arama-kurtarma ekipleri, Erciş’te, 13 yaşındaki Serhat Tokay’ı enkaz altından sağ kurtarmayı başardı. Bilinci açık olan Tokay’ın, kurtarma ekiplerinden su ve yiyecek istediği belirtildi.

108 SAAT SONRA GELEN MUCİZE / WEB TV

Kırıkkale Ulusal Medical Kurtarma Ekibi, (UMKE), Van Yolu Caddesi’ndeki Sevgi Apartmanı’nın enkazı altında canlı olduğunu tespit ederek çalışmalarını hızlandırdı. Yapılan çalışmalar sonucu ekipler, saat 02.10 sıralarında depremden yaklaşık 108 saat sonra Serhat Tokay’ı enkaz altından canlı çıkarmayı başardı. 6’ncı kez göçük altından canlı çıkarttıklarını belirten ekip elemanları, Tokay’ın kendilerinden ilk olarak su ve yiyecek istediğini söyledi. Vücudunda görünür bir yara izi olmadığı belirtilen Tokay, kaldırıldığı sahra hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından helikopterle Van’a götürüldü.

Haberin Devamı

Müteahhit Salih Ölmez’in yaptırdığı söylenen binada 20 daire olduğu ve enkazda arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

İMDAT 102'NCİ SAATTE KURTARILDI

4üncü günde 2 mucize... 108 saat sonra kurtarıldı


Arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu dün saat 18.18’de de “İmdat Padak” mucizesi yaşandı. Adres Zeylan Caddesi’ndeki 5 katlı Aydın Apartmanı’ydı. Azerbaycan ekibine ait “Chip” adlı köpek, enkazda hayat izi bulunca  molozların altına girdi. “Chip”in gösterdiği yerde çalışmalar hızlandırıldı ve ekipler dün saat 18.18’de, yani depremden 100 saat 37 dakika sonra, 18 yaşındaki İmdat Padak’ı binanın kazan dairesinin bulunduğu bölümden sağ çıkardı. Bilinci açık olan İmdat, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. İmdat Padak’ın Kızılören Köyü’nden dershaneye gelen ve üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenci olduğu bildirildi. İmdat’la aynı evde kalan 5 arkadaşından 3’ünün cesedi çıkarıldı,  diğer 2 arkadaşının hayatta olduğu değerlendirilirken ekipler onlara ulaşmaya çalışıyor. İmdat’ı bulan Chip ise hızla yıkıntılar arasından çıkarken sağ ön ayağını sıkıştırarak yaralandı. Kahraman köpeğin tedavisi, götürüldüğü hastanede yapıldı.

Haberin Devamı

102 SAAT SONRA KURTARILDI / WEB TV

102 SAAT SONRA ENKAZDAN BÖYLE ÇIKARILDI / FOTO GALERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!