Emniyet şeridi ölüm yolu oldu

Güncelleme Tarihi:

Emniyet şeridi ölüm yolu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 00:00

Ankara-Adana Karayolu’nda üç ailenin yok olduğu kazada fatura, iki çocuğuyla birlikte hayatını kaybeden sürücü Mehmet Yıldırım’a kesildi.

Yıldırım, gece karanlığında ışıklı işaret olmayan yolda, çukuru açan firmanın gündüz kullanmak için açık bıraktığı emniyet şeridine girmiş ve aracıyla çukura düşerek hayatını kaybetmişti.

İHMALİMİZ YOK

Ankara-Adana karayolunun 47’nci kilometresinde, 3’ü çocuk, 7 kişiye mezar olan 6 metre derinliğindeki çukuru kazdıran Karayolları Genel Müdürlüğü, dün yaptığı açıklamada "İhmalimiz yok" dedi.

SÜRÜCÜ KUSURLU
/images/100/0x0/55ea0f60f018fbb8f8689960


Kaza ile ilgili raporu tutan Ankara Emniyeti Bölge Trafik Şubesi’ne bağlı ekipler ise kaza tesbit tutanağında, aracı kullanan sürücü Mehmet Yıldırım’ın 8 de 8 kusurlu olduğunu açıkladı.

FİRMA NE DİYOR

Yüklenici firma ise koydukları işaretlerin eksiksiz olduğunu belirtti. Bu işaretlere itibar etmeyen sürücü Mehmet Yıldırım, "Trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretlemeleri ile belirtilen hususlara uymamak" kodunu ihlal etmişti.

ÖLÜLER KONUŞAMIYOR

Ancak 06 D 7894 plakalı otomobilde yaşamını yitiren 34 yaşındaki Mehmet Yıldırım bunlara yanıt veremiyor. 11 yaşındaki Melih, 4 yaşındaki Hatice, 57 yaşındaki baba Orhan Altıntaş, 56 yaşındaki eşi Bedriye Altındaş, 35 yaşındaki Suzan Durmaz ve kızı 5 yaşındaki Gökmen’den de tek sözcük yok. Ağır yaralı anne Necmiye Yıldırım da çenesi kırık olduğu için hiç bir şey söyleyemiyor.

Bu sorular cevap bekliyor

Neden kazılan yol işaretlerle kapatılırken, kazaya neden olan çukuru kazan firmanın kamyonlarının kullanması için açık tutulan emniyet yolu kapatılmadı?

Neden Bayındırlık Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü "Yola ışıklı ve reflektörlü uyarı levhaları konuldu" derken tutanakta ışıklı işaretten bahsedilmiyor?

Neden 6 metre derinliğinde ve 8 metre genişliğinde bir çukurla yol kesilmişken burada engelleyici bariyerler yok?

Neden gece yolda herhangi bir aydınlatma olmadığı halde çukurun çevresinde uyarıcı hiçbir işaret yer almıyor?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!