Rum konferansının kayıtları çalındı

Güncelleme Tarihi:

Rum konferansının kayıtları çalındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 00:00

İstanbul’da Zoğrafyon Lisesi’ni Bitirenler Derneği tarafından düzenlenen Rum konferansına ait bütün kayıtlar, derneğin Taksim’deki ofisinden çalındı. Dernek Başkanı Vingas, kayıtların bulunduğu hard-disk’ten başka hiçbir şeye dokunulmadığını belirtti.

İSTANBUL’da 30-Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Hilton Oteli’nde düzenlenen Rum konferansına ilişkin bütün bilgi, belge ve kayıtların bulunduğu hard-disk, toplantıyı düzenleyen Zoğrafyon lisesi’ni Bitirenler Derneği’nin Taksim’deki ofisinden çalındı. 12 Ağustos’da derneğin kapısını kırarak içeri giren ve başka hiçbir şeye dokunmayan kişi veya kişiler, konferans kayıtlarının bulunduğu bilgisayar hard diski alıp gittiler.

Zoğrafyon Lisesi’ni Bitirenler Derneği Başkanı Laki Vingas, "Ofisimizde üç kilitli oda vardı. Hırsız veya hırsızlar, bu odalara girmeye teşebbüs bile etmemiş. Belli bir hedefe yönelik olarak derneğe girmişler ve hard-disk’i alıp gitmişler" dedi. Vingas, soygunu fark eder etmez polise haber verdiklerini, hem Beyoğlu Emniyet Amirliği’nin, hem de Gayrettepe’den gelen Olay Yeri İnceleme Ekibi’nin son derece titiz bir biçimde araştırma yaptıklarını belirterek, "Faillerin en kısa sürede bulunacağına eminim" dedi. Hırsız veya hırsızların belli bir hedefe yönelmiş olmasının ’gözdağı’ ihtimalini akla getirdiğini, polisin de soruşturmayı bu yönde sürdürdüğünü kaydeden Vingas, derneğin sekreteryasının çalışmalarını sürdürdüğünü de söyledi.

AMAÇ KORKUTMAK MI

Konferansı düzenleme komitesinden Frango Karaoğlan ise Taksim gibi bir yerde, konsoloslukla karşı karşıya bulunan bir binada yer alan derneğe kapıyı kırarak güpegündüz girilebilmesinin dikkat çekici olduğunu vurguladı. Karaoğlan şöyle konuştu:

"Konferans sırasında sürekli çekim yapan birisi ilgimi çekmişti. Gidip hangi televizyondan olduğunu sordum. Resmi görevli olduğunu söyledi. Bütün konferansı başından sonuna kadar çektiler. Bizden de hem katılımcıların, hem de davetlilerin listesini istediler. Onu da kendilerine verdik. Bu durumda akla, bunun korkutma amacıyla yapılmış bir hırsızlık olduğu ihtimali geliyor."

İLK RUM KONFERANSI

’İstanbul’da Buluşma: Bugün-Yarın’
adını taşıyan konferans, protestolara da sahne olmuştu. İstanbul’dan dünyanın dört bir yanına dağılan Rumların bir araya gelmesi, konferansın son derece duygusal bir atmosferde geçmesine yol açmış, benzer bir toplantının Batı Trakya Türkleri için de yapılması temennileri dile getirilmişti. Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos’un açılışını yaptığı konferansta, İstanbullu Rumların yaşadığı sorunlar tartışılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!