Mao’yu çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Mao’yu çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 00:00

İP Lideri Perinçek, partisinin yeni programında Mao’nun adını bile anmadı. Mao’ya sırtlarını dönmediklerini söyleyen Perinçek, Mao’dan vazgeçen Atatürk’ten de vazgeçer" dedi.

BİR zamanlar ’Maocular’ olarak tanınan Doğu Perinçek’in İşçi Partisi (İP), yeni programında Mao’nun ismine yer vermedi. Perinçek, Lenin ve Marks’ın adının da geçmediği, sadece Atatürke vurgu yapılan yeni programa ilişkin, "Mao’nun ismi yok, ama sırtımızı dönmedik" mesajını vererek, şöyle dedi: "Mao’dan vazgeçen Atatürk’ten vazgeçer, Atatürk’ten vazgeçen Mao’dan vazgeçer. Bunların hepsi bir bütün. Atatürk’e sırtını dönerek bir şey yapılmayacağı gibi Mao’ya sırtını dönerek de yapılmaz." Perinçek şunları söyledi:

ÜÇ SEÇKİN SİMA

20. yüzyılda sivrilen çok seçkin üç sima var, Lenin, Atatürk, Mao. Bunların hepsi bir cephenin insanı, hepsi birbirine değer vermiş. Mao, ’Çin’in Kemal’i nerede’ diyor. Lenin, Atatürk’ün büyük bir devrimci olduğunu kabul ediyor. Atatürk, Fransız ve Rus devrimlerinin Türk devrimini etkilediğini tespit ediyor. Atatürk, Lenin ve Mao arasında bir çatışma yok, cephe birliği var.

AYRILIK YARATABİLİRDİ

Program bu üçünü birleştiriyor. Onların bileşkesini, üzerlerinde durdukları zemini ifade ediyor. Onun için isminin yer alması halinde Mao orada bir ayrılık yaratabilirdi. Zaten dünyada birçok partinin programında Mao, Lenin diye isimler yok. Yeni programımızın en önemli özelliği, Türk devrimi yatağına oturması. Önümüzdeki olayın Kemalist devrimi tamamlamak olduğunu görüyoruz. Vatanın parçalanması, milli devletin ortadan kaldırılması tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bu bakımdan İP, Türk devriminin kökündeki milliyetçi, halkçı, sosyalist birikimi birleştiriyor. Bizimki Atatürk milliyetçiliği. Yusuf Akçura, Ziya Gökalp, Gastralı İsmail. Şimdi biz de o köklere bağlanan milliyetçileri de kucaklıyoruz, halkçıları da sosyalist birikimi de. Namık Kemal, İbret Gazetesi’nde Paris komününü savunan yazılar yazdı. Onun için Namık Kemal oldu. Bağnazlık yok ki.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!