Meryemana Evi’ni mucize kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Meryemana Evi’ni mucize kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2006 00:00

Alevlerin Meryemana Evi’ne 1.5 metre yakınına kadar ulaşıp durması, kül olan ormanın içinden geçip dün eve ulaşanları hayretler içinde bıraktı.

Rahiplerden Tarcy Mathias, "Selçuk İlçesi’ne giderek yangının söndürülmesi ve Meryamana Evi’nin kurtarılması için dua ettim. Duam kabul oldu" dedi. Rahibe Antonia Velasco da "Yangında canımızı zor kurtardık. Bugün (dün) tekrar Meryemana Evi’ne geldiğimizde ilahi bir mucize ile karşılaştık. 1-1.5 metre yanına kadar gelip herşeyi yakan alevler, eve ve çevresine en ufak bir zarar vermedi" diye konuştu. Tatil için Aslan Aşık ile Selçuk’a gelen Alman Evelyn Bartarls şunları söyledi: "Yolda dehşete düştüm, Ancak Meryemana Evi’ne geldiğimde ilahi gücü bir kez daha yüreğimde hissettim. Bu gücün büyüklüğünü de alevlerin eve zarar vermeyerek gösterdi."

1.5 metre kala kurtuldu

Bülbül Dağı’ndaki yangın, önceki gün saat 14.30 sıralarında başladı. Dumanlar önce Efes Antik Kenti’nin arka kapısındaki Yedi Uyuyanlar yakınlarındaki şeftali bahçelerinin bulunduğu bölgeden yükseldi. Nem oranının düşük, hava sıcaklığının yüksek, rüzgarın da kuvvetli olması sonucu alevler yemyeşil çam ağaçlarıyla kaplı ormanın içinde yıldırım hızıyla ilerledi. Meryamana Evi’ne ziyaret için gelen turistler bile otobüslerine binmeye fırsat bulamadı. Jandarmanın yardımıyla yüzlerce turisti patika yollardan, yaya olarak bölgeden çıkarıldı. DYP eski lideri Tansu Çiller’in çiftliğinin bulunduğu Kuşadası Kirazlı Köyü yoluna kadar her yer Meryemana Evi’nin etrafındaki ağaçlar dahil tümüyle yanarken, alevler Hıristiyanların hacı oldukları kutsal eve 1.5 metreye kadar ulaşıp durdu. Bülbül Dağı’nda bulunan radyo ve televizyon vericilerinin yanması sonucu ilçedeki televizyon yayınları kesildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!