Yarın Miraç kandili

Güncelleme Tarihi:

Yarın Miraç kandili
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2006 13:51

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Miraç Kandilinin,insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını, savaş ve şiddetin yerini huzur ve barışın almasını diledi.

Bardakoğlu, yarın kutlanacak Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ali Bardakoğlu, ahlaki ve manevi sağlığı tehdit eden, insani ilişkileri ve sosyal ödevleri zayıflatan bunca iç ve dış etkinin altında bunalılan bu günlerde, Kuran'ı Kerim'in İsra hadisininin hatırlanmasını istedi.

Bu hadisin, inanç, ahlak ve maneviyat dünyasının barış ve huzur içinde birlikte yaşanmasının vezgeçilmez değerlerine işaret ettiğini belirten Bardakoğlu, bu buyrukları, yaşamak ve yaşatmanın, miracın manevi atmosferini günümüzde teneffüs etme imkanı sağlayacağını kaydetti.

Bardakoğlu, Miraç Kandili'nin, ilahi rıza ve desteği kazanacak işler yapılması, kişinin iç dünyasına dönüp kendini sorgulaması, kulluk bilincine ulaşarak dua ve niyazda bulunması için güzel bir fırsat olduğunu ifade etti.
Miracın, manevi yükseliş olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğinin unutulmamasını isteyen Bardakoğlu, şunları kaydetti:“Aziz milletimizin Miraç kandilini tebrik ediyor, yakın çevremizde meydana gelen üzücü olayların, acı ve gözyaşının son bulmasını, bu kandilin İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını, savaş ve şiddetin yerini huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!