Kayıp çocuk operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Kayıp çocuk operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2006 02:37

Çanakkale’de kaybolduktan sonra kaçırıldığına hükmedilen ve dört ay boyunca haber alınamayan Şeref Can Engin’i, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun görevlendirdiği ’Avcı’ lakaplı Şentürk Demiralp İstanbul’da buldu. Küçük Şeref’i evli ve dört çocuk babası A.D.’nin kaçırdığı anlaşıldı.

DÖRT ay önce kaybolan Çanakkaleli Küçük Şeref İStanbul’da bulundu. 7 Nisan 2006’da, ailesiyle birlikte gittiği şehitlik ziyareti sırasında Kabatepe Ziyaretçi ve Dinlenme Merkezi’nde kaybolan Şeref Can Engin’i, evli dört çocuk babası A.D.’nin kaçırdığı ortaya çıktı.

Küçük Şeref’in kaybolmasından sonra hemen arama çalışmalarına başlandı. Ancak kısa sürede bulunamayan ve kaybolmayıp, kaçırıldığı üzerinde durulan Küçük Şeref’ten haber alınamadı. Küçük Şeref’in ailesi, çocuklarının bulunabilmesi için bütün medya kuruluşları ve internet dahil çeşitli yollara başvurdu. Ancak tüm girişimler sonuçsuz kaldı.

BAKAN DEVREDE

Baba Turgay Engin, oğlunun bulunması için geçen ay İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya başvurdu. Bakan Aksu da çocuğun bulunması için özel bir ekip oluşturdu.

GÖREV ’AVCI’NIN

Ekibin başına ’Avcı’ lakaplı Emniyet Müdürü Şentürk Demiral getirildi. İşe koyulan ekip, Küçük Şeref’i bulmak için 22 gün önce çalışmaya başladı. Zorlu bir araştırmadan sonra geçen pazar günün Küçük Şeref’in gizlendiği yer belirlendi. Kadıköy İçerenköy’de bir eve dün saat 22.00’de operasyon düzenlenerek Küçük Şeref kurtarıldı. Çocuğu kaçıran ve serbest müteahhitlik yaptığı belirtilen A.D. ise gözaltına alındı. A.D. ilk ifadesinde polise çelişkili açıklamalarda bulundu.

İFADE ŞÜPHELİ

Akraba ziyareti için gittiği Çanakkale’de çocuğu görerek beğendiğini ve kaçırdığını söyledi. Ancak polis, kaçırma olayının başka nedenleri olabileceği üzerinde de durulduğunu açıkladı. Bu arada olayı duyan Engin Ailesi büyük bir sevinç içinde polis merkezine koştu. Engin Ailesi’nin üyeleri Küçük Şeref’i bağırlarına basarken bayram sevinci yaşandı.

Ailesi adına internet sitesi kurdu
/images/100/0x0/55eb51bdf018fbb8f8b99cdc


2 yaşındaki Şeref Can Engin’in kayboluşu, aile olarak çıkılan bir gezinin aylar boyunca sürecek kabusa dönüşmesine neden oldu. Şehitlik ziyaretinde kaybolan Küçük Şeref’in bulunaübilmesi için bütün yolları deneyen ailesi, son olarak ihbar mekanizmasını çalıştırmak istedi ve bir internet sitesi kurdu. ’www.serefcanengin.tr.cx’ adresli sitede Şeref’e ait fotoğrafları konularak vatandaşların başvurcakları telefon numaraları ve adresler yayınlandı. Ancak bu siteye yapılan bütün ihbarlar asılsız çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!