Bakanlarınkinden daha önemli gezi

Güncelleme Tarihi:

Bakanlarınkinden daha önemli gezi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2006 00:00

Yunanistan’ın To Vima Gazetesi, Genelkurmay Başkanı Özkök ile Amiral Hinofotis arasındaki görüşmelerin, iki ülke dışişleri bakanlarının temaslarından daha iyi sonuçlar verdiğini yazdı. Elefterotipia ise, kasım ayında Ege’de ilk kez Türk-Yunan ortak tatbikatı düzenleneceğine dikkat çekti.

ATİNA, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün Yunanistan’ın ilk kez Ankara’yı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Amiral Panayotis Hinofotis’e gösterdiği misafirperverliği konuşuyor. Yunan basını, Amiral Hinofotis’in Türkiye’de çok iyi ağırlandığında ve Orgeneral Özkök’ün çok iyi bir ev sahibi olduğunda birleşti.

Ciddiyeti ile tanınan To Vima gazetesi, Hinofotis’in Ankara ziyaretinin ve Orgeneral Özkök ile görüşmesinin, iki ülke diplomatları hatta dışişleri bakanlarının temaslarından daha çok ve daha özlü sonuçlar verdiğini yazdı.

MEMNUN DÖNDÜ

Gazete, Hinofotis ile Özkök arasında iyi ilişkiler geliştirildiğini kaydederek, aynı durumun Özkök’ten sonraki Türk Genelkurmay Başkanı ile sürdürülüp sürdürülemeyeceğinin merak konusu olduğunu belirtti. To Vima, Hinofoits’in üç günlük Türkiye ziyaretinin sonuçlarından son derece memnun döndüğünü ekledi.

NATO’DAN TANIŞIYORLAR

Elefterotipia Gazetesi de Özkök-Hinofotis görüşmesinin içeriği hakkında bilgi verilmemesini "askeri diplomasinin siyasi bir tavrı" şeklinde değerlendirdi ve iki genelkurmay başkanının yıllar önce Brüksel’deki NATO karargahında görev yaparken tanıştıklarını yazdı. Hinofotis’in Türkiye’de sıcak karşılandığını vurgulayan gazete ayrıca, kasım ayında tarihte ilk kez Ege’de bir Türk-Yunan ortak tatbikatı (doğal afetlere karşı) yapılacağını bildirdi. Eleterotipia’ya göre, iki komutanın da görüşmelerinde, Ege’de gerginliğin ortadan kalkmasını istediklerini yazdı.

İLK KEZ YUNAN BAYRAĞI

Kathimerini Gazetesi de "Hinoftis’i mükemmel ağırladı" başlıklı haberinde, Türk Genelkurmay başkanlığında ilk kez Yunan bayrağının dalgalandığını ve Yunan milli marşının çalındığını belirtti.

Yunan basını, Özkök-Hinofotis görüşmelerinde, Ege’de güven arttırıcı tedbirlerin ele alındığında birleştiler. Geçen mayıs ayında Ege’de Türk ve Yunan savaş uçaklarının çarpışmasının krize dönüşmesi Özkök ile Hinofotis arasındaki telefon görüşmeleri sayesinde önlenmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!