483 deniz astsubay adayı, açık deniz eğitimine çıktı

Güncelleme Tarihi:

483 deniz astsubay adayı, açık deniz eğitimine çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2007 12:17

DENİZ Astsubay Meslek Yüksekokulu 1'inci sınıfta öğrenim gören 483 astsubay adayı, açık deniz eğitimi için bu sabah ‘TCG Osman Gazi’ ve TCG ‘Cezayirli Hasan Paşa’ eğitim gemileri ile denize açıldı. 21 Mayıs’a kadar denizde kalacak öğrenciler, bu sabah Gölcük Deniz Üssü’nden komutanları tarafından törenle uğurlandı.

Haberin Devamı


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Astsubay Okulları’nda eğitim gören 1'inci sınıf öğrencilerinin uğurlama tönreninde, Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’ndeki Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Mustafa Orhan, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Vurgun Karayel, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrenci Alay Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Oktan Çetin hazır bulundu.

“DENİZLER SAKİN, RÜZGARLAR İNSAFLI OLSUN”

Uğurlama töreninde konuşan Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Mustafa Orhon, öğrencilerin ağır ve yüklü bir eğitim programına tabi tutulacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Deniz Astsubaylığı mesleğinizde teknik ve bilgi ile donatılmış, Atatürk ilkelerini benimsemiş modern Deniz Kuvvetleri’ni temsil edeceksiniz. Eğitimlerinizin bir kısmını tamamladınız. Denizcilik tecrübesini arttırmak için değerli komutanlarınız ve öğretim üyeleriyle birlikte bugünden itibaren açık deniz eğitimine tabi tutulacaksınız. Eğitim kapsamında Çanakkale, Köstence Romanya ve Samsun Limanlarını ziyarette bulunacaksınız. Denizlerin sakin, rüzgarların insaflı olmasını dilerim.”

Haberin Devamı

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı 1'inci sınıfta eğitim gören 483 öğrenci 7- 21 Mayıs 2007 tarihleri içersinde Açık Deniz Eğitimi (ADE) kapsamında Çanakkale, Köstence, Romanya ve Samsun Limanlarına uğrayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!