Dekana chat aşkı tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Dekana chat aşkı tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2006 00:00

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı, internette chat yaparken tanıştığı ve evlenmeye hazırlandığı Bursalı aşkı tarafından 135 bin YTL dolandırıldığını iddia ederek davacı oldu.

EŞİNDEN 13 yıl önce ayrılan, Kayseri Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Berçin’in (53), anlattığına göre her şey, 2 yıl önce internette Bursalı Zühre Özdemirci (38) ile tanışmasıyla başladı. Berçin, manken Yüksel Ak’ın fotoğrafına kendi yüzünü montajlayarak internetten gönderdiğini öne sürdüğü Özdemirci’den hoşlandı. Özdemirci’ye aşık olan Berçin, yüzyüze hiç görüşmedikleri halde bir süre önce evlilik teklifinde bulundu. Zühre Özdemirci de teklifi kabul etti.

135 bin YTL gönderdi

Evlilik hazırlıklarına başlayan Özdemirci, Berçin’e düğün için davetiye, gelinlik örnekleri gönderdi. Özdemirci, bu sırada iş yaptığı bir tekstil firması ile olan sorunları nedeniyle bankadaki 700 bin YTL’sinin bloke edildiğini belirterek, kısa süre önce check-up yaptırdığını, kendisine lenf kanseri, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı tanısı konulduğunu söyleyip Berçin’den para istedi. Berçin, sanal aşkına farklı zamanlarda toplam 135 bin YTL gönderdi.

Dolandırıcılıktan sabıkalı

Ancak son zamanlarda şüphelenen Prof. Dr. Erdoğan Berçin, küçük bir araştırma yapınca dolandırıldığını fark ederek savcılığa başvurdu. Dolandırıcılıktan sabıkası olduğu belirlenen Özdemirci hakkında Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 5 yıl hapis istemiyle yargılanan Özdemirci, ilk duruşmaya katılmazken, Berçin mahkemede nasıl dolandırıldığını tüm detaylarıyla anlattı. Zühre Özdemirci’nin bundan sonraki duruşmaya polis zoruyla getirtilmesine karar verilen duruşma ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!