48 yıllık hayat arkadaşına veda

Güncelleme Tarihi:

48 yıllık hayat arkadaşına veda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2004 01:50

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı ve Doğan Yayın Konseyi üyesi Orhan Birgit’in önceki gün yaşama veda eden eşi Sevim Birgit, dün hayat arkadaşı, yakınları ve dostları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Teşvikiye Camii’ndeki cenaze törenine eski bakanlardan Alev Coşkun, Şükrü Sina Gürel, Masum Türker, Erdoğan Toprak, Besim Üstünel, eski İstanbul valilerinden Nevzat Ayaz ve Namık Kemal Şentürk, yazar Yaşar Kemal, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Vatan Gazetesi Başyazarı Güngör Mengi ile Can Kıraç’ın aralarında bulunduğu politika, medya, iş ve sanat dünyasından birçok kişi katıldı. Cenaze namazının ardından Sevim Birgit’in naaşı, Edirnekapı’daki Sakızağacı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Dualarla uğurladı

Duayen gazeteci Orhan Birgit, cenaze namazının ardından ellerini açarak eşi Sevim Hanım için dua etti. Cenaze törenine Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, DSP Lideri Bülent Ecevit ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün yanı sıra çok sayıda kişi ve kurum çelenk gönderdi. Cumharbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de Orhan Birgit’i telefonla arayarak taziyelerini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!