48 öğrenciden 43’ü sınıfta kaldı

Güncelleme Tarihi:

48 öğrenciden 43’ü sınıfta kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2006 00:00

Ataköy Lisesi’nde 9-H sınıfında eğitim gören 48 öğrenciden 43’ü sınıfta kaldı. Veliler, sınıf öğretmeni de olan kimya öğretmenini suçladılar. Kendilerine inancını kaybettiğini öne süren öğrenciler, sınav hakkı istediler.

Ataköy Lisesi’nin 9-H sınıfının 48 öğrencisinden 43’ü sınıfta kaldı. Geçen beş kişiden ikisi sorumlu geçerken, sınıftan takdir veya teşekkür alan öğrenci de çıkmadı. Veliler sınıf öğretmeni ve kimya öğretmeni C.A’yı suçlayarak "İlk veli toplantısında bize ’Bu çocuklar kaz sürüsü. Gütsem tüyünden faydalanırım’ dedi. Sınıf öğretmenleri olmasına rağmen çocuklarımızla ilgilenmedi. Derslerde de ’hayvan’, ’öküz’ diyormuş. Çocukların kaldığı ortak ders de kimya" dediler.

Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin ise 9-H sınıfında 43 öğrencinin kaldığını doğrularken "21 Ağustos’ta not yükseltme sınavları yapılacak. Öncesinde de kurslar açılıyor. Tabii 6 zayıf üstünün sınava girse de geçme şansı yok. Okul Müdürü izindeydi. Hemen çağırdık. Gerekli işlemler yapılacak" dedi.

MÜDÜR ATAMASINI İSTEMİŞ

Veliler ve öğrenciler, bugünlerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapısını aşındırıyor. Her gün Hüseyin Çelik’e elektronik posta atıyor. Tamamının davranış notu 5.00 olan öğrencilerin tek istedikleri, kaldıkları derslerden sınava girebilmek ve sınav kağıtlarının tarafsız bir komisyon tarafından değerlendirilmesi. Bu arada daha önce Kadıköy Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi’nde müdürlük yapan Zarif Zeyrek’in, bu yıl tayinini Mümtaz Turan Sosyal Bilimler Lisesi’ne istediği ortaya çıktı.

Bu okulda kendime inancımı kaybettim

BUKET FİLOĞLU (ÖĞRENCİ): Öğretmenlerden geçer not almak imkansız. İlköğretimi takdirle bitirdim. LGS’de yüksek puan aldım. Kazandığım lise uzakta diye gitmedim. Evime yakın diye Ataköy Lisesi’ne geldim. Şimdi altı zayıfım var. Kendime inanamıyorum. Kimya öğretmenimiz bize hakaret ediyor. Madem kaz sürüsüyüz, neden bizi disipline vermedi. Çünkü saygısızlık yapmadık. Sınav hakkı istiyorum.

VELİLER NE DİYOR

Sekiz ayda mı aptal oldular

ŞÜKRAN DOĞRAR: Çocuklarımız bu okulan takdir ve teşekkürlü öğrenciler olarak geldi. İkizlerimden Burcu teşekkür alırdı, şimdi 6 zayıfı var. Oğlum Burak takdirle geldi, 9 zayıfı var. Benim çocuklarım sekiz ayda aptal mı oldu? Sınıf öğretmeninin çocuklarımıza "kaz sürüsü" dediği ilk toplantıdan sonra, müdüre gittik. Bizi dinlemedi.

Takdir alan kızım 6 zayıf getirdi

MEMNUNE YALINKILIÇ: 9-H sınıfı öğrencisi kızım Damla, okula takdirle geldi. Kızımın Kimya ve Fizik dersi çok iyiydi. O dersler dahil 6 tane zayıfı var. Ama bir tezatlık var. Damla bu yıl dershane sınavlarında yüzde yüz burs kazandı. Ücretsiz gidiyor. Bu mantığa sığar mı?

Bu lisede kapılar velilere kapanıyor

BİRSEN DOĞU: Kızım Dilek, okulun basketbol takımında. Maçlar nedeniyle sınavların çoğuna sonradan girdi. Birçok kez müdürle konuşmak istedim. Müdür "Üniversite kapısında bekleyeceklerine lisede beklesinler" dedi. İlköğretim boyunca takdir getiren kızımın, altı zayıfı var. Bu okulda velilere tüm kapılar kapanıyor. Sanki not dileniyormuşuz gibi gösteriyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!