'Beckham Rıdvan' kurtulamadı

Güncelleme Tarihi:

Beckham Rıdvan kurtulamadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2006 16:00

İngiliz yıldıza benzetilerek 'Beckham Rıdvan' olarak tanınan genç futbolcu 28 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükçekmece’de arkasında yüzdüğü teknenin pervanesine çarptığı bacağı kopan ve karnından ağır yaralanan 17 yaşındaki Rıdvan Beder, 28 gün sonra hayatını kaybetti.

Çevresinde ünlü İngiliz futbolcuya benzerliği ve hayranlığı nedeniyle “Beckham Rıdvan” olarak tanınan Rıdvan Beder, bu sabah 07.30'da yaşamını yitirdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Cerrahi Servisi’nde 28 gündür uyutulan ve 8 ayrı operasyon geçiren Rıdvan Beder'in umutlarını hiç bir zaman yitirmeyen annesi Güzin Beder ve babası Hasan Beder, doktorların acı haberi öğrenince yıkıldı

İstanbulspor alt yapısında futbol oynayan Rıdvan Beder’in ölüm haberi üzerine hastane bahçesinde bekleyen 50 kişiye yakın arkadaş grubu ve yakınları da gözyaşlarına boğuldu. Rıdvan Beder'in cenazesi, yarın Mimarsinan Kuba

/images/100/0x0/55eb07f4f018fbb8f8a6836c
Camii’nde ikindi vakti kılınacak namazdan sonra toprağa verilecek.

Haberin Devamı

DÖRT ARKADAŞ DENİZE GİRİYORLARDI

Sarı saçları, mavi gözleri, sol kulağındaki küpesi, kolyeleri, mimikleri, giyimi ve futbola olan tutkusu ile David Beckham’a ikizi kadar benzeyen 17 yaşındaki Rıdvan Beder’in sağ bacağını, Büyükçekmece’de denize açıldıkları teknenin pervanesi kopartmıştı. İstanbulspor’un alt yapısında oynayan ’Beckham Rıdvan’ın ünlü bir futbolcu olma hayalleri, kopan bacağıyla birlikte Marmara Denizi’ne gömülmüştü.

Dekorasyon işleri yapan Hasan Beder ile Güzin Beder’in tek çocuğu olan, futbol ve rock müzik tutkunu, Büyükçekmece’deki Tuncay Ün Tiyatrosu’nda da sahneye çıkan Rıdvan Beder, olay günü Büyükçekmece’de üç arkadaşı ile birlikte, dokuz metrelik Kemal adındaki motor yatla denize açıldı. Körfezde 500 metre açıkta demir atan dört arkadaş yüzmek için denize girdi. Bir süre sonra Erhan Etken motoru çalıştırdı. Tekne ilerlerken üç genç, kıç tarafına asılıp denize sarktılar.

Bir süre oynadıktan sonra iki genç öne geçerken Rıdvan arkada kalıp oyunu sürdürdü. Erhan Etken, gençlerin hepsinin öne geçtiğini sanarak tekneye geri manevra yaptırınca, kıç taraftaki Rıdvan Beder, pervanenin oluşturduğu anafora kapıldı. Erhan Etken, Rıdvan’ın çığlığını duyup teknenin yönünü değiştirmek istedi ama sulara gömülen Rıdvan Beder’in sağ bacağını, pervane, diz üstünden koparttı. Su bir anda kızıla boyandı. "Ben ölüyorum" diye çığlıklar atarak suya batan Rıdvan’ı iskele tarafından tekneye çıkaran arkadaşları, Büyükçekmece Devlet Hastanesi’ne götürdü. Rıdvan, sahile çıktığında "İyiyim, bir şeyim yok" dedi. Ambulansa bindirilirken bacağını ve yaralı bedenini görmemesi için, arkadaşları Rıdvan’ın yüzünü örttüler.

Haberin Devamı

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından ailesi tarafından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Rıdvan’ın kopan bacağı, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalara rağmen bulunamadı. Karnında, göğsünde ve cinsel organında derin yaralar bulunan Rıdvan’ın parçalanan bağırsağının beş santimi alındı. Hayati tehlikeyi atlatamayan Rıdvan, 28 gün yoğun bakım servisinde tedavi gördü.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!