Elçinin sözüyle olmaz

Güncelleme Tarihi:

Elçinin sözüyle olmaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2006 00:21

Başbakan Tayyip Erdoğan, son günlerde artan terörle mücadele konusunda gazetecilerin "sözün bittiği yere mi gelindi?" sorusu üzerine, güvenlik güçlerinin "içerde de dışarda da" eylem dışı kalmadığını belirtti.

Başbakan, ABD elçisi Wilson’u kastederek "Harekát kararını elçiler veremez" dedi. Erdoğan, dün DEİK toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:

SEYİRCİ KALAMAYIZ

Bakanlar Kurulu toplantısından önce Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nu en üst düzeyde topladık. Ülke içinde teröre yönelik çalışmaları hiçbir zaman bırakmadık ama strateji ve taktikler her zaman değişecektir. Bu uzun soluklu bir mücadeledir ve kararlı bir şekilde gerektiği yerde gerektiği şekilde yapılacaktır. Tüm güvenlik birimlerimiz çalışmaktadır. Bizim ülkemizin huzurunu tehdit eden bu unsurlara karşı seyirci kalmamız mümkün değildir.

ORTAK MÜCADELE ARZUSU

Benim tek arzum siyasi partiler olarak, medya olarak hepimiz bir dev millet kaynaşmasıyla teröre karşı ortak mücadele vermektir. Hiçbir anlayış kalkıp da hükümetin, güvenlik birimlerinin teröre seyirci kaldığını söyleyemez. Terörün ve terörle mücadelenin şüphesiz bir bedeli vardır. Bu sadece Türkiye için geçerli değildir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bunun bir bedeli vardır. Biz tüm imkanlarımızı seferber etmek suretiyle sorunu en az kayıpla çözmek, huzuru sağlamak istiyoruz.

BUSH İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Sayın Büyükelçi’nin yaptığı açıklamaları gazetelerden okudum. Eğer doğruysa, çok çok yanlış bir açıklama. Böyle bir şeyin kararını sayın Büyükelçi ya da büyükelçiler veremez. Bu kararı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve yetkili kurulları verir. Kararımızı veririz ve uygularız ama nedir ilgili olan ülkeler varsa arzu ederiz ki bunu, ilgili ülkelerce beraber çözeriz. ABD Başkanı ile bu konuyla ilgili görüşme yaptık, yapıyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!