Tek oğlumuzdu

Güncelleme Tarihi:

Tek oğlumuzdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2006 00:00

Arazi taraması yapan güvenlik güçleri ile PKK arasında Siirt’in Eruh ilçesinde çıkan çatışmada 7 er ve 1 korucu şehit oldu. Acı haberle 8 aile yıkıldı. Mersinli şehit er Yalçın Duman’ın annesi Gülsüm Duman ve babası Şahin Duman "Ciğerimiz yandı, tek oğlumuzdu" diye feryat etti.

Haberin Devamı

SİİRT’in Eruh ilçesi’ne bağlı Dağdöşü Köyü kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, önceki gece 22.00 sıralarında kalabalık bir grup teröristle karşılaştı. Burada çıkan çatışmada 7’si asker, 1’i korucu 8 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehitlerin isimleri şunlar: Jandarma Komando Çavuş Yalçın Duman (Mersin), Jandarma Komando Onbaşı Kamil Alkan (İzmir-Ödemiş), Jandarma Komando Er Orçun Yaldır (Konya), Jandarma Komando Er Emrah Öztürk (Tekirdağ-Şarköy), Jandarma Komando Er Mustafa Akmansoy (İzmir-Kemalpaşa), Jandarma Komando Er Erdal Güneş (Tunceli), Piyade Komando Er Sedat Akca (Ankara-Polatlı) ve köy korucusu Osman Sarın (Siirt).

OPERASYON SÜRÜYOR

Karanlıktan yararlanarak dağlık kesime doğru

/images/100/0x0/55eb27f4f018fbb8f8aef28d
kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla çatışma bölgesine Şirvan, Eruh, Pervari ve Siirt’ten de takviye askeri timler sevkedildi. Havanın aydınlanmasıyla birlikte Kobra helikopterleri PKK’lıların kaçtıkları yöne doğru olan alanı yoğun biçimde bombaladı. Sikorsky helikopterleri de, teröristlerin kaçış güzergahlarını kesmek amacıyla bazı noktalara özel eğitimli komando timleri indirdi. Çok sayıda korucunun da katıldığı operasyon aralıksız sürüyor.

OCAKLARI SÖNSÜN

Haberin Devamı

 Şehit Jandarma Komando Çavuş Yalçın Duman’ın Mersin Hal Mahallesi’nde Türk Bayrağı asılı evde yaşayan annesi

/images/100/0x0/55eb27f4f018fbb8f8aef28f
Gülsüm Duman, oğlunun şehit olduğu haberini eve gelen askerlerden aldı. Duman, "Bizim ciğerimiz yandı. Allah’ta onlarınkini yaksın. Allah’ta onların ocağını söndürsün, onların da ciğerleri sızlasın. Tek oğlum vardı. Onu da kaybettim" dedi.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE

 Jandarma komando er Mustafa Akmansoy’un İzmir’deki evine ateş düştü. Henüz altı aylık asker olan Akmansoy’un acı haberini evlilik yıldönümlerinde alan eşi Zeliha Akmansoy, son telefon konuşmasını anlatarak, "Operasyona çıktıklarını söyledi. Bana evlilik yıldönümümüzü hatırlatarak ’önümüzdeki yıllarda çocuklarımızla birlikte daha mutlu kutlarız. Şimdi vatanıma hizmet ediyorum’ dedi" diyerek ağladı.

/images/100/0x0/55eb27f4f018fbb8f8aef291

AMCASI KIBRIS ŞEHİDİ

Haberin Devamı

Ödemişli şehit Onbaşı Kamil Alkan’ın aynı ismi taşıyan amcasının da 1974 yılında Kıbrıs’ta şehit düştüğa öğrenildi.

GURURLUYUM

20 yaşındaki Piyade Komando er Sedat Akca’ın Polatlı’nın Karaahmet Köyü’nde oturan ailesi yasa boğuldu. Baba Salih Akcan oğlunu vatan için şehit verdiğini belirtirken, "Evlat acısı yüreğimi parçalıyor. Ancak ben de vatan için evladımı şehit vermenin gururunu yaşıyorum" dedi.

/images/100/0x0/55eb27f4f018fbb8f8aef293


İZNİ ERTELEDİ ŞEHİT OLDU

Şehit jandarma komanda er Orçun Yaldır’ın aynı gün izne çıkacağı ancak operasyon nedeniyle iznini 10 gün ertelendiği öğrenildi. Acılı ağabey Sefa Sualp "Kardeşim, karıncayı bile incitmezdi. Vatan uğruna canını verdi. Vatan sağolsun" dedi. Konyalı şehit Orçun Yaldır’ın amcasının oğlunun 11 yıl önce Şırnak’ta, 6 yıl önce de dayısının Mardin’de şehit olduğu öğrenildi.

ÇAPAYLA BÜYÜTTÜM

Şarköylü Jandarma Komando Er Emrah Öztürk’ün babası İsmet Öztürk oğlunu tarlalarda çapa yaparak büyüttüğünü

/images/100/0x0/55eb27f4f018fbb8f8aef295
söyleyerek, "Son telefon konuşmamızda yeni asker olduğu için operasyonlara götürülmediğini söylemişti. Duyunca ciğerim yerinden koptu. Hep bizim gibi yoksul insanların çocukları ölüyor. Ülkeyi yönetenlerin çocukları neden buralara gitmiyor. Çocuğumu vicdansızlar öldürsün diye mi büyüttüm" diyerek gözyaşı döktü. Anne Nursel Öztürk ise, acı haberi alınca baygınlık geçirdi.

Ne desek boş

Yalçın Duman’ın 45 gün kadar önce izne geldiğini söyleyen baba Şahin Duman, "Askerliği 24 Kasım’da bitecekti. Şimdi ne desek boş" diye konuştu. Şehit erin kız kardeşi Elçin ise, bir odaya kapanarak abisinin fotoğrafına bakarak gözyaşı döktü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!