Erdoğan'dan PKK'ya sert tepki

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan PKKya sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2006 13:27

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yarın sabah yapacağımız toplantı ve ardından yapacağımız Bakanlar Kurulu toplantısı çok şeye gebedir” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Ağrı İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bugün çok duygulu olduğunu belirterek, “Temenni ediyorum ki duygularım aklıma, bilgime, tecrübeme egemen olmasın” diye konuştu.

Terör örgütü konusunda hep beraber mücadele edilmesi gerektiğini, terör örgütünün bu ülkenin evlatlarını acımazsızca şehit ettiğini, terör örgütü PKK'nın bu süreci acımasızca sürdürdüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Biz şu ana kadar bu işin üzerine hep sabırla gittik. Hep demokratik çizgide bu işi halledelim istedik. Bunun arzusu içinde olduk. Ancak bu gece 8 yavrumuz şehit oldu. Bitlis'te de 5 yavrumuzu şehit etmişlerdi. Bunlar artık çekilir şeyler değil. Yarın sabah yapacağımız toplantıyla ve ardından yapacağımız Bakanlar Kurulu toplantısı çok şeylere gebedir. Onu da söyleyeyim.”

Haberin Devamı

"HER YER EŞİT"

Milletin terör belasından kurtarılması ve barışın egemen olmasını gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan, bölgesel milliyetçiliğe karşı olduklarını, 780 bin kilometre karesiyle Türkiye'nin her yerinin kendileri için eşit olduğu kaydetti.

Devletin resmi yatırımlarıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 7,5 katrilyon yatırım yaptıklarına işaret eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Doğu ve Güneydoğu da, Türkiye'nin her yeriyle aynı modern yapıya kavuştuğu gün, kendimizi mutlu hissedeceğiz. Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Türkiye'de 30'u aşkın etnik unsur var. T.C. üst kimliğiyle el eleyiz. Omuz omuzayız.”

Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine kast edenlere gerekli cevabın milletçe verilmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, ”Bizim kardeşliğimiz, bizim birliğimiz, zafiyet bulursa ülke tamamen zafiyet bulur” dedi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Bu arada Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün başkanlığında toplandı.

Gül'ün başkanlık yaptığı toplantıya, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan, MİT Müsteşar Vekili Cemal Uzgören, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner katıldı.

Haberin Devamı

Saat 13.00'te başlayıp iki saat süren toplantı sonunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!