TAV’ın yöneticisini otoparkçı vurdurmuş

Güncelleme Tarihi:

TAV’ın yöneticisini otoparkçı vurdurmuş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2006 00:00

TAV Havalimanları Holding AŞ’nin Ticari İşler Direktörü Eda Özelmas’ın, Atatürk Havalimanı otopark işletmesinde yolsuzluğunu tespit ettiği ve sözleşmesini iptale hazırlandığı G.B’nin talimatıyla vurulduğu ortaya çıktı. Otoparkçı G.B. ve tetikçi dahil 12 kişi gözaltına alındı.

POLİS, TAV Havalimanları Holding AŞ Ticari İşler Direktörü Eda Özelmas’ı biri sol, ikisi de sağ bacağına isabet eden kurşunlarla yaralayanları tespit etmek için, havalimanından eve gidişi sırasında geçtiği noktalardaki baz istasyonlarından gelen telefon verilerini incelemeye aldı.

Polis, inceleme sonunda Özalmas’ın takip edildiğini saptadı ve baz istasyonunda belirlenen telefon numarasının B.E. adlı bir kişiye ait olduğunu belirledi. Bu kişinin telefon trafiğini sorgulayan polis, Atatürk Havalimanı’nın otopark işletmesini yapan G.B’ye ulaştı. Eda Özelmas’ın vurulma emrini verdiği iddia edilen G.B, tetikçi M.S. ile çetenin diğer üyeleri B.E, F.B, M.E, C.D ve Y.K’nin de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, Atatürk Havalimanı’nda otopark işletmesinden sorumlu olan ve aylık 3 bin YTL ücretle çalışan G.B, otopark gelirlerinde yolsuzluk yapıyordu. Bunu tespit eden Eda Özelmas’ın G.B. ve adamlarının sözleşmesini iptal etmeye hazırlanması üzerine gözdağı vermek için yaralama olayının planlandığı kaydedildi. Eda Özelmas’ın yaralanma olayının ardından kısa bir süre sonra otopark sorumluluğundan adamları ile birlikte istifa eden G.B’nin TAV’ın CEO’su Sani Şener’i vurmaya hazırlandığı kaydedildi. Yaralama olayının azmettiricisi olduğu bildirilen G.B’nin Beykoz’da bir villa ile İstanbul’un gözde semtlerinde 4 evinin bulunduğu kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!