TRT Piglet'i almadı

Güncelleme Tarihi:

TRT Pigleti almadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2006 00:00

İçinde "Piglet" isimli domuz karakteri bulunan "Winnie The Pooh" çizgi filmi TRT almadı. Daire Başkanı Sevil, Türk kültürüne uymayan çizgi filmleri yayınlamadıklarını söyledi.

TRT, sansürlediği haberlerini yalanlayarak Walt Disney ile imzalanacak anlaşmayla satın alınacağını açıklamasına rağmen "Piglet" adlı domuz karakteri bulunan "Winnie The Pooh" adlı çizgi filmi satın almadı. "Winnie The Pooh" adlı çizgi film, TRT’nin anlaşmayla satın aldığı 21 program arasında bulunmuyor.

TRT, önceki hafta perşembe günü Buena Vista Uluslararası Televizyonu ile 21 çizgi filmin dört yıllık lisans hakkını almak için, İstanbul’da masaya oturdu. Walt Disney çizgi eserleri için 4 yıl boyunca 4 milyon 77 bin 500 dolar ödeyecek olan TRT’nin Televizyon Dairesi Başkanı Muharrem Sevil, ’Piglet’ adlı domuz karakterinin yer aldığı çizgi filmi almadıklarını doğruladı. Sevil, "İlk defa yabancı bir firma ile kurumsal anlamda anlaşma yapıyoruz. Uygun fiyatlarla güzel bir anlaşma imzalıyoruz. Çocuklara Walt Disney’de tatil imkanı sunuyoruz. Bunlar yerine Winnie The Pooh’u soruyorsunuz. Sabah yayınladığımız Micky ve Donald adlı çizgi filmde domuz karakteri vardı" diye konuştu.

"Türk kültür yapısına uymayan" çizgi filmleri yayınlamadıklarını doğrulayan Sevil, ’Winnie The Pooh’un bunlar arasına girip girmediğine ise yanıt vermedi. Sevil, "Mesela bir çizgi filmde Barbar Türkler geçiyor. Ben bunu almam" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!