İstanbul'da 4 ayrı uyuşturucu operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 4 ayrı uyuşturucu operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2006 14:50

İstanbul'da düzenlenen 4 ayrı operasyonda, 362 kilo 700 gram eroin, 28 bin adet extacy hap ve 500 gram kokain maddesi ele geçirildi, 14 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, operasyonlara ilişkin Emniyet Müdür Yardımcısı Şammaz Demirtaş ve Narkotik Şube Müdürü Tufan Ergüder ile Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğünde açıklama yaptı.

Celalettin Cerrah, Avcılar'da, yurtdışına çıkma hazırlığındaki bir TIR'ın gizli bölmelerine zula edilmiş 217 kilogram eroin maddesi ele geçirildiğini söyledi.

Cerrah, “Akdeniz” adı verilen operasyonda, uyuşturucuyla ilgileri oldukları anlaşılan 3 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Güngören'de gerçekleştirilen “Pala” adlı operasyonda da bir depoda kumaş topları arasına gizlenmiş 91 kilo 500 gram eroin ele geçirildiğini kaydeden Cerrah, 3 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Cerrah, Bahçelievler'de düzenlenen ve “Hızır” adı verilen operasyonda ise bir evde yapılan aramada 2 çanta içerisinde 54 kilo 200 gram eroin maddesi ele geçirildiğini, 3 kişinin yakalandığını kaydetti.

Emniyet Müdürü Cerrah, Çatalca ve Bahçelievler'de “Hasat” adı verilen operasyonda da sentetik uyuşturucu hapları yurtdışından temin ederek, İstanbul'da piyasaya sürmeye hazırlandığı öne sürülen 5 kişinin gözaltına alındığını söyledi.
Cerrah, bu kişilere ait bir TIR aracında 28 bin adet extacy hap ve 500 gram kokain maddesi elde edildiğini bildirdi.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE GÜNÜ

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 26 Haziranın “Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü” ilan edildiğini hatırlatan Cerrah, ”Bugün uyuşturucu ile mücadele konusunda bir çok ülkede çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şubemiz, bu anlamlı güne, gerçekleştirdiği 4 büyük operasyonu kamuoyu ile paylaşarak katılmıştır. Biz, 2003 yılı Mart ayından beri mücadelemizi 'insanlık için' sloganıyla sürdürüyoruz” dedi.

Cerrah, açıklama sırasında uyuşturucu maddelerin ele geçirilmesinde görev alan Jack, Ceylan, Baron ve Shela isimli narkotik köpeklerini de sevdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!