Başbakan beni yanlış anladı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan beni yanlış anladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2006 00:34

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Berlin Büyükelçisi arasında gerginliğe yol açan "türban" sorusunu yönelten Nuran Zeyrek, Hürriyet’e konuştu. Erdoğan’a sadece Başkonsolosluklardaki fotoğraf sorununu dile getirmek istediğini söyleyen 34 yaşındaki 3 çocuk annesi Nuran Zeyrek şunları söyledi:

UÇLARDA YAŞAMAM

Ben uçlarda yaşayan bir insan hiçbir zaman olmadım. Sayın Başbakan benim söylediklerimi yanlış anladı. Büyükelçi de konuyu anlatmak isterken ’Böyle değil’ demesi üzerine salondakiler sayın Büyükelçimizi bilinçsiz bir şekilde yuhaladılar.Üzücü bir olay. Büyükelçi’nin suçsuz yere yuhalanması doğru değil. Elçiyi zor duruma düşürmek istemedim.

KIŞKIRTICI DEĞİLİM

Bundan 10 yıl önce inşaat mühendisi olan eşi Yusuf Adil Zeyrek’in bir firma satın aldığını, bu vesileyle Berlin’e geldiklerini ifade eden ve aslen Sivaslı olan Nuran Zeyrek, bir yıl önce ailecek Alman vatandaşlığına geçtiklerini dile getirip şöyle dedi: Alman kimliğimi aldıktan sonra konsolosluğa giderek Türk kimliklerimi teslim ettim. Bana mavi kart denen kimlik verilmesi gerekiyordu. Önce Alman kimliğimdeki resmi verdim ve kabul etmediklerini söylediler. Alnımın üzerinden de biraz saç uçlarının gözükmesi gerektiğini söylediler. Ben de onu kabul etmedim. İki ay sonra Türkiye’ye kesin dönüş yapıyorum. Mavi kartlara ihtiyacım var. Ben bunu siyasi alanlara da çekmek istemiyorum. Okul veya kamusal alanlardaki şeyleri de anlıyorum. Bunu resmi dairede taşımıyorum veya okulda da değilim şu anda. Bunu anlayamıyorum ve çözümünü istiyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!