Kimliği belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Kimliği belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2006 09:08

Samsun'da iki lise öğrencisi okula giderken tabanca ile öldürüldü.

Haberin Devamı

Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri 17 yaşındaki Cihan Semizoğlu ile 16 yaşındaki Ahmet Genç, bu sabah okula giderken uğradıkları silahlı saldırıda can verdi. Olaydan sonra kayıplara karışan siyah bereli saldırganın 19 Mayıs Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki A.A. olduğu belirlendi.

İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan çifte cinayetin kız yüzünden işlediğini, kimliği belirlenen zanlının en kısa zamanda yakalanacağını açıkladı.

Saldırganın asıl hedefinin Cihan Semizoğlu olduğu, Ahmet Genç'in ise arkadaşını kurtarmaya çalışırken öldüğü belirtildi. Olayın duyulmasının ardından hastaneye akın eden aileler, öğretmenler ve öğrenciler gözyaşına boğuldu. Valilik kararı ile Anadolu Lisesi’nde eğitime bir gün ara verildi.

Aynı mahallede oturan 9’uncu sınıf öğrencisi Ahmet Genç ile 10’uncu sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu, Bahçelievler Mahallesi'ndeki okula yürüyerek giderken saat 07.30'da Öcal Sokak'ta Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesi karşısında silahlı saldırıya uğradı. 19 Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi olan ve olay sırasında siyah bere takan A.A., tabancasını çekerek Cihan Semizoğlu’na kurşun yağdırdı. 4 kurşun isabet eden Cihan Semizoğlu kanlar içerisinde yere yığıldı.

Haberin Devamı

Bu sırada arkadaşını korumak için saldırgana müdahalede bulunan Ahmet Genç de kurşunların hedefi oldu ve vücuduna 3 kurşun isabet etti. Saldırgan kaçarken, ağır yaralı iki öğrenci Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda yaşamlarını yitirdi.

Aralarında kimliği açıklanmayan bir başçavuşun da bulunduğu görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda polis katil zanlısının adını kısa sürede tespit etti ve yakalamak için operasyon başlattı. Olay yerinde yapılan araştırmada 8 boş kovan bulundu.

Durumu öğrenen öğretmen ve öğrenciler hemen Devlet Hastanesi’ne akın etti. Hastane önüne gelen öğrenciler arkadaşlarının ölüm haberiyle yıkıldı. Gözyaşlarına boğulan öğrencileri öğretmenleri sakinleştirmeye çalıştı.

DYP İL BAŞKAN YARDIMCISININ OĞLU

Kısa sürede hastaneye gelen Semizoğlu ve Genç’in yakınları da çocuklarının ölüm haberi ile fenalık geçirdi. Ahmet Genç’in annesi bankacı Nur Genç ve babası DYP İl Başkan Yardımcısı müteahhit Sinan Genç gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

Cihan Semizoğlu’nun annesi Saniye Semizoğlu da haberi alır almaz hemen hastaneye geldi. Oğlunun ölüm haberi anne Saniye Semizoğlu’na söylenemedi. Oğlunun yaşadığını ve ameliyatta olduğunu zanneden anneye Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde sakinleştirici iğne yapıldı. Oto yedek parçası ve hırdavatçılık yapan ve iş için İstanbul'da bulunan baba İlhan Semizoğlu’na da olayla ilgili bilgi verildi. Baba Semizoğlu, ilk uçakla geldiği Samsun'da hemen hastaneye koştu ve oğlu için gözyaşı döktü.

CEP TELEFONLARI İNCELENİYOR

Cinayetin ardından İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar hemen olay yerine gelip inceleme yaptı. Ardından Devlet Hastanesi’ne gelen Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, “Cinayeti kimin işlediğini biliyoruz. Katil zanlısını yakında yakalayacağız. Olay kız meselesi yüzünden meydana geldi” dedi.

Vali Vekili Mustafa İngenç de cinayetin kız yüzünden işlendiğini ve zanlının yakalanması çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Polis cinayete neden olan kızın kimliğini belirlemek için de araştırma başlattı. Bu amaçla öldürülen Cihan Semizoğlu'nun ve Ahmet Genç’in cep telefonları ve defterleri incelemeye alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!