Komplo düzenleneceği endişesiyle saklandım

Güncelleme Tarihi:

Komplo düzenleneceği endişesiyle saklandım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2006 00:00

Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan’ın telefonla görüştüğü tespit edilen emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’e ait cep telefonu 17 Mayıs tarihinden itibaren savcılık izniyle dinlemeye alındı.

Tekin, Danıştay baskını sonrasında evinin polis tarafından basıldığını ve arandığını öğrenince cep telefonu ile önce emekli Albay Mehmet Zekeriya Öztürk’le bağlantı kurdu. Emekli Albay Öztürk’e, Danıştay baskınının olduğu 17 Mayıs akşamı telefon eden Tekin, "Ortadan birkaç gün ortadan kaybolmam lazım bana yardımcı ol" dedi.

KOMUTAN YARALI YARDIM ET

Emekli Albay Öztürk, bu telefondan sonra emekli Başçavuş Mahmut Öztürk’ü aradı ve Muzaffer Tekin’in saklanması için yer olup olmadığını sordu. Öztürk ise "Beykoz’da evim var. İsterseniz orada kalabilir" cevabını verdi. Bu konuşmadan sonra da emekli binbaşı R.A. ile buluşarak Muzaffer Tekin’i kendisine ait Beykoz’daki villaya götürdü. Tekin, 21 Mayıs tarihine kadar bu evde gizlendi ve aynı gün Mahmut Öztürk, emekli Albay Mehmet Zekeriya Öztürk’ü yine telefonla arayarak, "Komutan yaralı yardım et" dedi. Emekli Albay Öztürk, bu telefondan sonra giderek Tekin’i villadan aldı ve tedavi için hastaneye götürdü.

HİÇ İLGİM YOK

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde dün sorgulanan Tekin, "Ben vatansever kuvvetler güçbirliği hareketi, Ata Ocakları ve ulusalcılık girişimleri ile irtibatlıyım. Ama Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atanlarla bir birlikteliğim yok" dedi. Tekin ayrıca, Arslan’ı tanıdığını, ancak herhangi bir samimiyetinin olmadığını belirterek, "Kimse beni bu olayla irtibatlamaya kalkışmasın. Başıma çuval geçirtmemek için saklandım. Evim işyerim basıldığı anda bana komplo kurulacağı endişesi ile gizlendim. Danıştay baskını ve diğer hiçbir yasadışı olayla ilgim yok" diye konuştu.

Tekin, sorgusunda Susurluk skandalının kilit isimlerinden eski polis şefi İbrahim Şahin ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile tanıştıklarını kabul etti. Tekin, "örgüt" suçlamalarını reddederek, "İbrahim Şahin ve Veli Küçük’le birkaç kez aynı ortamlarda bulunduğumuz doğru ancak, hiçbir örgüt bağımız yoktur. Biz vatansever insanlarız" dedi.

Kelepçesiz taburcu

İSTANBUL’da göğsünden bıçaklanmış olarak getirildiği hastanede gözaltına alınarak Ankara’ya getirilen emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, dün hastaneden ’kelepçesiz’ taburcu edildi. Personel kapısından çıkarılan Tekin, Adli Tıp’a getirildi. 5 dakika süren sağlık kontrolü sırasında, ’göğsündeki yarasının haricinde sağlık durumunun iyi olduğunu söylediği’ öğrenildi. Tekin, ardından ifadesine başvurulmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!