’Ergenekon’ yapılanması

Güncelleme Tarihi:

’Ergenekon’ yapılanması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2006 00:00

Danıştay baskınının kilit ismi olduğu ileri sürülen emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in ilginç ilişkiler yumağı polise göre, ’Ergenekon’ yapılanmasında yer alan kişileri işaret ediyor. Polis bu yapılanmadaki isimleri tek tek araştırıyor.

DANIŞTAY saldırısında kilit isim olduğu öne sürülen eski asker Muzaffer Tekin ile ilgili polisin elinde ciddi bir delil yok, ancak önemli bir ilişki yumağı mevcut. İddialara göre bu ilişki yumağı devlet içinde var olduğu iddia edilen ’Ergenekon’ yapısındaki kişileri işaret ediyor.

Saldırıların ardında olduğu iddia edilen ve çeteyle bağları araştırılan emekli paşanın ise D.S. olduğu öne sürüldü. İddialara göre D.S.’nin ismi geçen pazar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun da katıldığı güvenlik zirvesinde ortaya atıldı. Ancak Emniyet’teki üst düzey yetkililerin, deliller oluşmadan paşa hakkında işlem yapmanın yanlış olduğunu söylediği iddia edildi.

Yüzbaşı Tekin ile avukat Alparslan Arslan arasında somut olarak kurulan bağ ise telefon konuşmaları, bilgisayar yazışmaları ve ortak çevre olarak görülüyor. Arslan, ifadesinde Tekin’le ilişkisini kabul etmezken, Tekin meczup olarak gördüğü saldırganla isminin yan yana anılmasından bile rahatsızlık duyduğunu hem ifadesinde, hem intihar mektubunda belirtiyor. Ankara ve İstanbul polisi Muzaffer Tekin ve Alparslan Arslan’ın ilişkide olduğu kişi ve olaylarla ilgili önemli bulgulara ulaştı. Bu bulgular şöyle:

Muzaffer Tekin, Sedat Peker ve adamları ile ilişki içinde. Peker’in ozturkler.com adlı internet sitesinin açılışında bizzat bulundu. Açılışta emekli paşa Veli Küçük de vardı. Avukat Alparslan Arslan da Peker’in avukatlarından Hakkı Kurtuluş’un stajyeriydi.

Muzaffer Tekin son dönemde bir çok eylemin içinde yer aldı. Bu eylemler arasında Haliç’te Rum Patrikhanesi’nin haç çıkarma protestosu ve İstanbul Beyazıt Meydanı’nda Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey anısına düzenlenen tören de var.

Muzaffer Tekin’in sık sık temas kurduğu isimlerden biri ise Orhan Pamuk aleyhine düzenlenen eylemleri ve Ermeni Kongresi aleyhine açtığı dava ile gündeme gelen Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kerinçsiz.

Muzaffer Tekin’
in ilişki içinde bulunduğu bir diğer isim ise Türk Ortodoks Patrikhanesi Sözcüsü Sevgi Erenerol. Polis kayıtlarına göre Tekin ile Erenerol sık sık görüşüyorlar.

Gladio’nun Türkiye versiyonu

ERGENEKON Gladio’nun Türkiye’deki yapılanması olarak kabul ediliyor. Ergenekon’un faaliyet alanları yurtdışı ve yurtiçi olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ergenekon’daki kişilerin, Türkiye’deki mevcut rejimin gerçek hámisi olduğuna yürekten inandığı belirtiliyor. ’İç düşmanları’ pasifize etmek hatta ortadan kaldırmak için yapmayacağı ve yapamayacağı hiçbir faaliyet olmadığı kaydediliyor. Ergenekon ile ilgili ilk ciddi araştırmayı ise Can Dündar ile Celal Kazdağlı, aynı adı taşıyan kitaplarında ortaya koydu. Kitapta Alparslan Türkeş, Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı, Korkut Eken’in yanı sıra bir çok ülkücü kökenlinin de bu mekanizmada yer aldığı iddia edildi. Ergenekon’un içinde taşeron mafya yapılanmaları da ortaya çıkıyor. Bu kimi zaman Alaattin Çakıcı, kimi zaman ise Sedat Peker olabiliyor.

İlginç ilişkiler

9 Nisan 2005’te Beyazıt Meydanı’nda Boğazlıyan Kaymakamı’nı anma töreninde çekilen fotoğrafta Veli Küçük ile Muzaffer Tekin aynı fotoğraf karesinde yer aldı. Ermeni Konferansı, gazeteci Hrant Dink ve yazar Orhan Pamuk’un yargılanması gibi olaylarda suç duyurunda bulunan gösterilere katılan Türk Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kerinçsiz de Tekin ve Küçük ile birlikte görüldü.

Küçük nerede, Tekin orada

ESKİ Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in, ’Susurluk skandalında’ adı geçen emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile birçok yerde bir araya geldiği belirlendi. Tekin ile Küçük, 3 Nisan 2006 tarihinde Beyoğlu’nda düzenlenen ’Türk Ordusu’na destek’ yürüyüşünde de kameralar tarafından görüntülendi. Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği üyelerinin Galatasaray Meydanı’nda yaptığ yürüyüş sırasında Tekin, Küçük’ün elini öperken de fotoğraflara yansıdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!