Dün başardılar

Güncelleme Tarihi:

Dün başardılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2006 11:38

Başbakan Yardımcısı Şahin, Danıştay katilinin ve arkasındakilerin dün Hükümet'e yönelik protestolarla amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Danıştaydaki saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin'in cenaze töreninde yaşananlarla ilgili, “Katil ve onun arkasındaki katillerin, amaçlarına, aslında eylemi gerçekleştirdikleri gün değil dün ulaştıklarını” söyledi.

Şahin, “Cami avlusunda atılan sloganlar, 'katil hükümet' nidaları, Türkiye'nin huzuruna kasteden teröristleri, hakimlerimize sıktıkları kurşunlardan çok daha fazla sevindirmiştir. Çünkü onların amacı buydu, istiyorlar ki Türkiye'de istikrar gitsin, kaos gelsin” dedi.

Şahin, cenaze töreninde yaşananları “Türk Yürüyüşü” için gittiği ABD'de öğrendiğini belirtti. “Danıştay'da görevleri başındaki yargıçlarımızı kurşun yağmuruna tutup, birinin ölümüne, dördünün yaralanmasına yol açan katil ve onun arkasındaki katiller, amaçlarına, aslında eylemi gerçekleştirdikleri Çarşamba günü değil, dün ulaştılar” diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eylemin gerçek amacı dün yaşananlar ve bundan sonra yaşanmasını arzu ettikleri gelişmelerdi. Eylem, dün yaşananların bir aracı olarak değerlendirilmelidir. Cenaze töreni sırasında cami avlusunda atılan sloganlar, 'katil hükümet' nidaları, Türkiye'nin huzuruna kasteden teröristleri, hakimlerimize sıktıkları kurşunlardan çok daha fazla sevindirmiştir. Çünkü onların amacı buydu, istiyorlar ki Türkiye'de istikrar gitsin, kaos gelsin.

Hiç kimse bilerek veya bilmeyerek bu katillerin amaçlarına hizmet edecek söz ve davranışta bulunma hakkına sahip değildir. Güvenlik güçlerimiz ve bağımsız yargımız Danıştay saldırısının bu arka planını en kısa sürede göz önüne sermelidir ve sereceğine inanıyorum.”

“MİLLET ADINA ŞİKAYETÇİYİM”

Şahin, saldırının ardından TBMM'de yaptığı konuşmadaki ”sürprizlere hazır olun” sözlerinin anımsatılması üzerine, şunları söyledi: “Ben Mecliste 'sürprizlere hazır olun' derken, kastım da bu arka plandı. Üzerlerine görevleri başında kurşun yağdırılan yargıçlarımız, Türk milleti adına karar veriyorlar. Onlara sıkılan kurşunlar aynı zamanda Türk milletine de sıkılmıştır.

Bizler hükümet üyeleri, bakan olarak Türk milleti adına görev yapıyoruz. Bizlere atılan 'katil hükümet' sloganları kurşun gibi ağırdır. Bu katil kurşunları, sadece bizlere atılmadı dün, Türk milletine de atıldı. Bu çirkin, yakışıksız, amaçlı sloganları reddediyorum. Güvenlik güçlerini, yargı organlarımızı bu eylemcilere karşı da göreve davet ediyorum. Kendilerinden millet adına şikayetçiyim. Ülkenin huzuruna, barışına, istikrarına, tüm kurumlarımıza saldıran bu katiller, amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Türkiye'yi yolundan hiç kimse döndüremeyecektir.”

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın bu kararlılığın teyit edildiği bir gün olarak da kutlanmasını arzu ettiğini ifade etti. Şahin, eski Başbakan Bülent Ecevit'in geçirdiği rahatsızlık nedeniyle son derece üzüntülü olduğunu da belirterek, “geçmiş olsun” dileklerini iletti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!