Türk ve İngiliz polisi ’kara dul’ avına çıktı

Güncelleme Tarihi:

Türk ve İngiliz polisi ’kara dul’ avına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2006 00:00

Berna Özdoğan adlı Türk kadın, birlikte Türkiye’ye geldiği milyoner işadamının kaybolması ile ilgili olarak İngiliz ve Türk polisi tarafından aranıyor. Polis, 6 aydır kayıp olan İran asıllı İngiliz işadamı Ziaeddin Abdolrazaghi’nin cinayete kurban gittiğinden şüphe ediyor.

İNGİLİZ The Times Gazetesi’nin haberine göre, ekim ayında Ziaeddin Abdolrazaghi (64) ile birlikte Türkiye’ye gelen Berna Özdoğan, tek başına İngiltere’ye döndükten sonra, sevgilisinin Londra’daki 750 bin sterlin değerindeki evini ve değerli eşyalarını açık artırma ile satmaya kalkıştı. Ancak Abdolrazaghi’nin eski karısı Esmat, mahkemeye başvurarak satışları engelledi.
/images/100/0x0/55ea2399f018fbb8f86d97a8


Şu anda başka bir İngiliz erkekle Türkiye’ye geldiği bildirilen Berna Özdoğan, daha önce de Türkiye’ye getirdiği bir Avustralyalıyı öldürmeye kalkışmakla suçlanmıştı. The Times, Daily Mail, Evening Standard gazeteleri, İngiliz ve Türk polisinin 35 yaşındaki Berna Özdoğan’ı aradığını yazdı.

Soruşturma açan dedektifler, halı ithalat ve ihracatı yapan milyoner işadamının cinayete kurban gittiğinden şüphe ediyorlar. İranlı eski eşi Esmat (50) ile 6 yıl evli kaldıktan sonra 2001 yılında boşanan 2 çocuk sahibi Zia Abdolrazagh’in ailesi, işadamının kaybolduğunu geçen yıl 4 Kasım’da polise bildirdi.

Scotland Yard dedektiflerinin konuyla ilgili olarak Türkiye’ye gelip Ankara’da Türk Emniyeti’nden yardım istedikleri kaydedildi. Berna Özdoğan’ın Türkiye’de vekalet alarak Zia Abdolrazaghi’nin evini satmaya kalkıştığı öğrenildi.

ZENGİN ERKEK AVCISI

Bunun Berna Özdoğan’ın ilk olayı olmadığı öğrenildi. Özdoğan’ın 2004 yılında bir Avustralyalı emlakçı ile Sidney’de evlendiği kaydedildi. Birlikte Türkiye’ye tatile gitmeden bir gün önce, Berna Özdoğan’ın Avustralyalı kocasının evini ona söylemeden satışa çıkardığı ileri sürüldü. Karısının "Kola kutusuna fare zehiri koyduğunu" söyleyip polise başvuran Avustralyalının boşanarak Özdoğan’ın elininden kurtulduğu bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!