Çocuklarımız olmadan asla

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarımız olmadan asla
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2006 00:00

Dündar çiftinin iki oğlu, kavga ettikleri gerekçesiyle Norveç’te ellerinden alınıp koruyucu aileye verildi. 4 yıldır oğullarını almak için savaş veren aile, Manavgat’a tatile gelen Norveçli çiftin yurtdışına çıkışını yasaklattı. Ancak Norveçli aile çocuklarla birlikte ortadan kayboldu.

NORVEÇ’te yaşadıkları yıllarda birbirleriyle kavga ettikleri gerekçesiyle iki oğulları hükümet tarafından ellerinden alınan Süheyla- Yavuz Dündar çifti, çocuklarının emanet edildikleri koruyucu aileyle Manavgat’ta tatil yaptığını duyunca Antalya’ya geldi. 4 yıldır çocuklarını yanlarına alabilmek için savaş verdiklerini belirten çift, mahkeme kararıyla çocuklarının ve nikahsız yaşayan Norveçli çiftin yurtdışına çıkışını yasaklattı. Havaalanına giden ancak yurtdışına çıkmalarına izin verilmeyen Norveçliler, Dündar çiftinin oğulları 11 yaşındaki Selim ve 10 yaşındaki Yasin’i de yanlarına alarak ortadan kayboldu.

KORUYUCU AİLEYE VERİLDİ

Norveç’te evlenen Yavuz Dündar ve İranlı eşi Süheyla 4 yıl önce kavga ederek ayrılma kararı aldı. Selim ve Yasin, ana babalarının elinden alınarak nikahsız olarak birlikte yaşayan Norveçli Carsten F. ve Anette R.’ye teslim edildi. Bu arada sorunlarını çözüp yeniden biraraya gelen Dündar çifti, çocuklarını almak istedi. Ancak talepleri reddedildi. Dündar çifti Türkiye’ye dönüp Sivas’a yerleşti.
/images/100/0x0/55eaa4f3f018fbb8f88d7d5c


Süheyla Dündar, iki ay önce çocuklarını görmek için Norveç’e gitti ve koruyucu ailenin evinde onlarla görüştü. Çocuklar mayısta Antalya’ya tatile geleceklerini söyledi. Dündar çifti, Yasin ve Selim’in emanet edildikleri Norveçli çiftle 2 Mayıs’ta Side’ye tatile geldiklerini öğrenince hemen Manavgat’a gelerek mahkemeye başvurdu. Mahkeme, ailenin başvurusu üzerine ihtiyati tedbir kararı alarak çocuklarının yurtdışına çıkışına yasak koydu.

ORTADAN KAYBOLDULAR
/images/100/0x0/55eaa4f3f018fbb8f88d7d5e


Antalya Havalimanı’na çocuklarla birlikte giden Norveçliler, Türkiye’den çıkış yapamadı. Dündar çifti de Manavgat’ta bir kez gördükleri çocuklarını yeniden görebilmek için Manavgat’ı karış karış gezerken koruyucu aile çocuklarla birlikte izini kaybettirdi. Bu arada Norveç’te yayımlanan Rogalands Avis Gazetesi konuyu manşete taşıyarak çocukların kaçırılmak istendiğini öne sürdü. Norveç’in Ankara Büyükelçisi Hans Wilhelm Longva, gazeteye verdiği demeçte, "Ne biz ne de bir başkası bu konuyla ilgili bir şey yapabilir. Konu, Türk mahkemesine çıkacak. Gerisi Türk hükümetine kalmıştır" dedi.

ÇOCUK YARDIMI ALIYORLAR

Dündar, çiftin çocukları tutma nedeninin hükümetten koruyucu aile yardımı almak olduğunu öne sürerek, "Çocukların Norveç Konsolosluğu’nda saklandıklarını duyduk. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideriz, çocuklarımızı geri istiyoruz" dedi. Norveç Fahri Konsolosu Ata Küner ise "Büyükelçiliğe gitmiş olabilirler" diye konuştu.

Dündar ailesinin avukatı Kadri Kutluay da şunları söyledi: "Norveçli çift, hükümetten her çocuk için ayda 40 bin kron yardım alıyor. İki kardeş için her ay toplam 80 bin kron alıyorlar ki, bu Norveç’te 4 işçinin bir aylık kazancına denk."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!