Kahvemi içip derdini anlatabilirdi

Güncelleme Tarihi:

Kahvemi içip derdini anlatabilirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2006 00:00

Mehmet Fethi Dördüncü’yü Hürriyet buldu: "Oğlum yaşında, evime gelse kahvemi içip derdini anlatsaydı. Başbakan’ın yazımı yırtmaya hakkı yok. Ben yazımda 59. hükümet hakkındaki fikirlerimi anlattım. Anıtkabir’de de yazdım. Gitsin yırtabiliyorsa onları da yırtsın."

ATATÜRKün Selanik’te doğduğu evdeki ziyaretçi defterine AKP hükümetiyle ilgili yazdığı eleştiri yazısı Başbakan Erdoğan tarafından yırtılan 82 yaşındaki Mehmet Fethi Dördüncü, "Anıtkabir’de de yazdım. Gitsin yırtabiliyorsa onları da yırtsın" dedi. Dördüncü, yazısında Başbakan ve AKP’ye hakaret etmediğini, Erdoğan hakkında dava açmayı düşündüğünü söyledi.

1978 yılında İstanbul Orman Bölge Müdür Yardımcılığı’ndan emekli olan Fethi Dördüncü, kendisini Atatürk hayranı olarak tanımlıyor. Eşi İnci Dördüncü’yle birlikte her yıl sonbaharda Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi ve Anıtkabir’i ziyaret ettiği söyleyen Dördüncü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yükseltmek için Atatürk ilkelerine bağlı kalınması gerektiğini anlatıyor. Dördüncü, Başbakan’ın gittikçe sinirlenip asabi olmaya başladığını vurgulayarak, "Başbakan’ın benim yazımı yırtmaya hakkı yok. Atatürk’e yazdığım yazıyı nasıl yırtabilir?" dedi.

YAPTIĞI HAKARETTİR
/images/100/0x0/55eb2b5ff018fbb8f8afd23a


Olayı dün Ankara’da yaşayan kızının telefonu üzerine öğrendiğini belirten Mehmet Fethi Dördüncü, Hürriyet’e şöyle konuştu: "Gece haberlerinde ismim geçti. Televizyonda izleyince şok oldum. Çok üzüldüm ve ağladım. Erdoğan’ın buna hiç hakkı yoktu. Ne olursa olsun Atatürk’e saygı göstermesi gerekirdi. O’nun kurduğu laik demokratik bir ülkede başbakanlık yapıyor. Dürüst olsaydı, benim çocuğum yaşında o yazının bir fotokopisini alır, evime gelip bir kahvemi içerdi, derdini anlatırdı."

MÜEZZİNLİK YAPTIM

İstanbul Üniversitesinde öğrenciyken beş yıl gönüllü müezzinlik yaptığını belirten Dördüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Namazında niyazında insanlarız. Recep Tayyip Erdoğan 3 Mart 2004 tarihinde şu sözü söylemiştir, ’Biz din istismarı yaptık, din istismarı hataydı. Din adına parti kurmak dine kötülük yapmaktır’ demişti. İstismarın karşılığı sömürmektir. Demek ki Erdoğan, Türk milletinin dini inançlarını sömürerek başbakan oldu. Bunu ben söylemiyorum kendisi diyor."

ATA’YA ŞİKAYET ETTİM

Fethi Dördüncü,
Atatürk’ün doğduğu evdeki defterde, bugünkü Türkiye’nin durumunu ’Atam’ hitabıyla başlayarak Atatürk’e şikayet ettiğini belirterek, "Hırsızlıkları, yolsuzlukları, AKP’nin görevi kötüye kullanmasını, dini suiistimal etmesini yazdım" dedi. Başbakana ve partisine hakaret etmediğini belirten Dördüncü, "Erdoğan’ın 1992’de Anıtkabir’le ilgili söylediklerini biliyoruz, unutmadık. Ben yazımda 59’uncu hükümet hakkındaki fikirlerimi anlattım. Anıtkabir’de de yazdım. Gitsin yırtabiliyorsa onları da yırtsın. Avukatımla görüşeceğim dava açmayı düşünüyorum" dedi.

HAKARETTEN DAVALl

Mehmet Fethi Dördüncü
aleyhine, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’na hitaben yazdığı Göztepe Parkı’na camii yapılmasını eleştiren dilekçesi yüzünden hakaret davası açıldığı ortaya çıktı. Mehmet Fethi Dördüncü’nün 2 yıldan 4 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Defter kaldırıldı
/images/100/0x0/55eb2b5ff018fbb8f8afd23c


BAŞBAKAN Erdoğan’ın Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evde kızıp kopardığı ileri sürülen metnin bulunduğu ziyaretçi defteri dün (Cuma) yerinde yoktu. Dün, Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret eden Türk turistler duygularını dile getirmek amacıyla bir şeyler yazmak istediklerinde ziyaretçi defterininin yerinde bulunmadığını gördüler. Öğle saatlerine doğru gittiğimiz evin birinci katında bulunan çalışma masası ve kalemlik her zamanki yerindeydi. Ancak, her gün orada olan ziyaretçi defteri yerinde değildi. Yetkililerden, ziyaretçi defterinin bugün imzaya açık olmadığını öğrendik nedenini sorduğumuzda ise cevap alamadık.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!