Önce bayrağı yerden aldı

Güncelleme Tarihi:

Önce bayrağı yerden aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2006 00:00

Selanik’teki Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirvesi’ne katılan liderlerin, hatıra fotoğrafı çetirmesi için hazırlanan platformda, durulacak yerleri göstermek amacıyla ülke bayrakları yere konulmuştu. Yunanistan Başbakanı Karamanlis, poz için hazırlanırken Yunan bayrağının üzerine bastı. Başbakan Erdoğan ise Türk bayrağının önüne geldi, eğildi ve bayrağı yerden aldıktan sonra yerine geçti. Bunu gören Karamanlis bir adım geriye gidip bayrağının üzerinden çekildi.

Başbakan Erdoğan kızdı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evdeki ziyaretçi defterini imzalamak istedi. Önüne koyulan defteri okumaya başlayan Erdoğan, içine yapıştırılmış ’ATAM’ başlıklı bir sayfayı görüp okumaya başladıktan bir süre sonra, "Bu ne... bunları kontrol etmiyor musunuz?" diye kızgınlık gösterdi. Erdoğan’ın AKP’ye yönelik eleştiriler görmesi üzerine kızdığı ve sayfaya yapıştırılmış olan metni çıkardığı öğrenildi.

Selanikli ve Atatürkçüyüz

HÜRRİYET, Başbakan’ı sinirlendiren metni ziyaretçi defterine yapıştıran 75 yaşındaki emekli memur Mehmet Fethi Dördüncü’nün yakınlarına ulaştı. Dördüncü’nün yeğeni Hasibe Elif Dördüncü, "Amcam hem akıl, hem de fiziki sağlığı yerinde biridir. Atatürkçü bir insandır" dedi. Selanik göçmeni olduklarını söyleyen Hasibe Elif Dördüncü, şöyle konuştu: "Büyüklerimiz ve amcam Selanik’e sık sık giderler. Atatürkçü düşünceye sahip bir aileyiz. O nedenle gittiklerinde Atatürk’ün doğduğu evi de mutlaka ziyaret ederler."

Anıtkabir’de 3 defter var

ANITKABİR’DE 1981 yılına kadar tek özel defter bulunuyordu.12 Eylül döneminde tören defterlerinin sayısı 3’e çıkarıldı. Kullanılan defter, 2 numara oldu. Diğer defterlerden 1 numaralı olana başbakan, bakan, genel müdür ve yabancı konuklar, diğer deftere ise bunların dışında kalanlar düşüncelerini yazıyorlar. Ancak, Anıtkabir’de yeni oluşturulan Ulusal Kurtuluş Savaşı Müzesi’nin çıkışındaki özel deftereyse isteyen herkes Atatürk ve Anıtkabir’le ilgili istediği her şeyi yazabiliyor. Bu deftere yazılanlar daha sonra kontrol ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!