Egemenlik duvarda değil milletin kendinde olacak

Güncelleme Tarihi:

Egemenlik duvarda değil milletin kendinde olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2006 00:00

Başbakan Erdoğan, hasta yatağından kalkıp 10 gün sonra çıktığı AKP kürsüsünde yine tartışma yaratacak mesajlar verdi: Ülkenin gelecek hedeflerini tehlikeye düşürmemek için, konuşmak gereken yerde susmayı tercih ettiğimiz olmuştu.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, kas spazmı rahatsızlığının ardından 10 gün sonra dün ilk kez çıktığı kürsüde, 23 Nisan kutlamalarına damgasını vuran imam hatipli 21 yaşındaki öğrenciye destek verdi. Erdoğan, dün AKP Grup toplantısında; "Çatışma ve kargaşaya imkan vererek gelecek hedeflerini tehlikeye düşürmemek için konuşmak gereken yerde susmayı tercih ettiğimiz de olmuştur" dedi. Başbakan bu sözleriyle, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ı da örtülü biçimde yanıtladı. Yarım saat kadar kaldığı kürsüde konuşması sık sık alkışlarla kesilen Erdoğan, şu mesajları verdi:

DEĞİŞİM

Burada icraatlardan değil, Türkiye’yi geleceğin zirvelerine taşıyacağına tüm kalbimle inandığım bir kavramdan, değişimden söz etmek istiyorum. Nedir o değişim? Cumhuriyeti ve demokrasiyi birlikte kurmaktır. Hürriyetçi demokrasi ve hukuk düzeninin dışına çıkmamaktır. Laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olarak tanımlanan cumhuriyetimize, birinin lehine diğerinden fedakárlık yapılabileceğini aklınızdan geçirmeden sahip çıkmaktır.

Haberin Devamı

KİMSE DERS VERMESİN

Kimse kalkıp da kendine burada ayrı bir güç vehmetmesin. Çünkü bu milletin her bir ferdi cumhurun ta kendisidir. Dolayısıyla onlar demokratik, laik, sosyal hukuk devletini nasıl savunacağını, nasıl koruyacağını gayet iyi bilir. Onun için de birilerinden özellikle ders almaya ihtiyacı yoktur. Yine Anayasal ifadesiyle; hiç bir kişiye, aileye, zümreye ve sınıfa imtiyaz tanınamamaktır.

SUSMAMIZIN NEDENİ

Değişimi hayata geçirmek için buradayız. Değişim yolunda çok önemli mesafeler aldık. Bu süreç bitmedi. Aşacak çok engel var. Türkiye’nin rotasını aydınlıklardan geri çevirmemek, milletimizin dikkatini dağıtmamak, çatışarak ülkenin gelecek hedeflerini tehlikeye düşürmemek için, konuşmak gereken yer de susmayı tercih ettiğimiz de olmuştur. Bunların siyasi bir vebali olacaksa bu millet için o vebali üstlenmeye de hazırdır. Yeter ki Türkiye çıktığı medeniyet yolculuğundan geriye düşmesin. Yeter ki çocuklarımızın gözlerine hazan bulutları çökmesin. Sadece sesi gür çıktığı için konuşanlar bu milletin bahtını yeniden karartmasın. Yaşayanlar görecek ki, bugün üstü örtülmeye çalışılan kimi gerçekler, Türkiye’nin gelecek 10, 20 ve 30 yılında millet tarafından hep bir ağızdan söylenecektir.

EGEMENLİK

Haberin Devamı

O günlerin Türkiyesi’nde Cumhuriyet’i korumak için demokrasiyi azaltmak değil, Cumhuriyet’i ve demokrasiyi birlikte korumak gerektiğini herkes hakkıyla kavramış olacaktır. O Türkiye’de devlet millet için varolacak, milletin hizmetinde olacaktır, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır. Duvarda değil, milletin kendisinde olacaktır. Hiç kimse konjonktürel gerekçelere dayanarak, aslında birbirinin tamamlayıcısı olan Anayasal ilkeleri, ötekilerin üstünde ve daha önemli saymayacak." ANKARA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!