425 BİN YOLCU MAĞDUR OLACAK

Güncelleme Tarihi:

425 BİN YOLCU MAĞDUR OLACAK
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 10:24

Lufthansa grevi yarın başlayacak.Ama Almanya'nın pek çok kentinden yapılan 1 Nisan tarihli 40 uçuş iptal edildi. Toplamda 3800 uçuş iptali yaşanacak. 425 bin yolcu mağdur olacak

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda birçok kez greve giden Lufthansa pilotları, bu hafta da 2-4 Nisan tarihleri arasında üç günlük greve gideceğini duyurdu. Yaklaşık 5 bin 400 pilotun greve gitmesi nedeniyle, Lufthansa pek çok uçuşu iptal edeceğini bildirdi.

Alman Kokpit Birliği Sendikası Sözcüsü Jörg Handwerg, grevlerin süreceğini daha fazla yolcuyu mağdur etmemek için yaklaşan paskalya tatilinde ara verileceğini belirtti. 14 Nisan'da başlayan ve iki hafta süren tatilden sonra sendikanın Lufthansa'ya tekrar baskı uygulaması bekleniyor.

BUGÜN 40 UÇUŞ İPTAL
Grev yarın başlayacak olsa da Almanya'nın pek çok kentinden yapılan 1 Nisan tarihli kargolu veya uzun mesafeli 40 uçuşun da iptal edildiği öğrenildi. Grev boyunca 3800 uçuşun iptal edileceği ve bundan da 425 bin yolcunun etkileneceği açıklandı.

Haberin Devamı

NE İSTİYORLAR?
Alman Kokpit Birliği Sendikası, toplu sözleşme görüşmelerinde maaş artışı ve pilotların emekliliğe geçişiyle ilgili iyileştirmeler istiyor.

Greve kararı üzerine Hrıstiyan Birlik Partileri Meclis Grup Başkan Yardımcısı Arnold Vaatz, grev yasasında değişiklik yapılmasını gündeme getirdi.

Vaatz, “Lufthansa'daki pilotların grevi büyük ekonomik zarara yol açacak. Bu durumu bir yasa değişikliğini düşünmek için bir neden olarak almalıyız“ dedi.

Düsseldorf'ta yayınlanan “Rheinische Post“ gazetesine demeç veren Vaatz, ücret görüşmelerinde de fırsat eşitliğine ve ölçülü olunmasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Vaatz, üyeleri önemli görevlerde bulunan bir sendikanın bu pozisyonunu ücret görüşmelerinde diğerlerinden daha hızlı ilerlemek için kullanamayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!